Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Foto Galeri

Erden Timur, “Bana Enayi Dediler”

ERDEN TİMUR’DAN AÇIKLAMALAR

Galatasaray Kulübünün eski Başkan Vekili Erden Timur, Fatih Altaylı’ya açıklamalarda bulundu.

“EKİP ÇOK İYİYDİ”

Spor yönetiliciğini biliyor muydunuz?

“Hayır hiç bilmiyordum. Birinci senenin sonunda herkes beni överken ben ‘Kısmet, neyi biliyorum ki neyi doğru yapmış olayım’ diyordum. İnsanlar söyleyince tevazu falan zannediyorlar. Halbuki hakikat bu. Ben spor yöneticiliği bilmem. Öyle bir tecrübem yok. Durdun başkan ile seçimden sonra futbolla ilgileneceğimden haberim yoktu. Gayrimenkul, proje işleri ile ilgileneceğimi düşündüm. Projeler fikir olarak benim ürettiğim projelerdi. Bende onları takip edeceğim diye düşünüyordum. Seçim bittikten 7-8 gün sonra Dursun başkan ofisime gelerek ‘Futbolla ilgilenirmisin’ dedi. İlk cevabım ‘Benim haddim değil’ dedim. Avrupa futbolu çok izler, severim ama yapamazdım. Velhasıl 4-5 gün direndim ama neticede başkanın isteğiyle başladım. Bir şekilde yönetisel tecrübe ile bir şeyler yapmaya çalıştım. Ekip çok iyiydi. Ayhan hoca, Emre Utkucan gibi isimlerle doğru ekip vardı.”

“HERKES HER ŞEYİ HAYAL EDEBİLSİN”

“Herkes her şeyi hayal edebilsin. Şunu alabiliriz, bunu almalıyız diye hiçbir şey düşünmeyelim. Sınırsızca hayal et, onun uygulanabilir olup olmadığını çabamızın sonucu karar verecek.”

“EN İYİ FİYATA İKNA EDİYORDUK”

“Bir oyuncu havuzu belirleniyor. O havuzdan seçilen oyuncuları benim vazifem ikna etmekti. Galatasaray’a katma değerim o olabilir. Samimiyet insanlarla geçer. Samimiyet dünyanın en etkili seyiymiş. Futbol dünyasında da çok az olduğu için gerçekten değer verip değer görmek bu ikna ettiriyor. Bütçe dahilinde en iyi fiyata ikna etme görevimiz vardı.”

“ASIL KONU SAMİMİYET”

“Galatasaray’daki görevime kadar her ay üniversitelilere gidip anlatmaya çalışıyordum. Herkes her şeyi yapabilir. Genelde tersini görüyorum. Birisi bir şey yapınca ne kadar olduğunu anlatıyor. Aslında öyle bir şey yok. Asıl konu samimiyet, vakit ayırmak.”

“YAŞAM GAYEMİZ DEĞER”

Dursun Özbek size yöneticili teklif etti ancak siz reddettiniz? Neden reddettiniz?

“Hayatta insanın yaşam gayesi değer olmalıdır. İnsanın ailesini sevmesinin sebebi sadece kan bağı olmaz. Hayatta temel nokta değer. İnsanın yaradılış gayesi de kendi iç yolculuğunda kendisiyle tanışmaktır. Değerlerin karşısında kendi egonuz, nefsimiz oluyor. O değerleri mi tercih ediyorsunuz yoksa nefsinizi mi? Galatasaray hiçbir değerden üstün değildir. Kimse hiçbir değerden üstün değildir”

“SİZ BENİM NE ÇEKTİĞİMİ BİLİYOR MUSUNUZ”

“İki sene önceki seçimden bir akşam önce yönetim kurulundaki başkan yardımcılığından çıktım. Yine bir değersel mesele. Orada belki benimki de duygusal bir karardı, belki de yanlıştı. Ama hatalı bir karar da olmuş olsa sebebi değerlerle alakalı bir şeydi. Yapılmaması gereken bir konuyla ilgiliydi. Böyle bir düzen varken değerlerinize bu kadar aykırı işler oluyor. Aylarca çıtımı çıkarmadım. İnsanlar sokakta ‘Bizi üzdünüz’ dediklerinde ‘Siz beni ne çektiğimi biliyor musunuz’ demek geliyor içimden. Benim babam ona yanlış yapan insanla aynı asansöre binmez. Direkt tepkisini koyar. Bende yanlışa tepki gösterdim ancak sustum. Florya’ya etki eder, şampiyonluğa etki eder diye kim konuşursa o insanların hepsine sarıldım. Bu iş böyle çözülecektir. Sarıldıkça sevgi iklimi oluşur ancak ben sarıldıkça ‘bu tam da enayi arkadaşmış’ diyor. Sizi omurgasız görüyor.”

DİĞER GALERİLER

TÜMÜ

DİĞER GALERİLER

FOTO GALERİ ANA SAYFA'YA GİT