Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı Açılışında Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Çukurova Uluslararası Havalimanı açılış törenine katıldı ve açıklamalarda bulundu.

Çukurova Uluslararası Havalimanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla resmen açıldı.

Erdoğan, Türkiye’nin 58. havalimanı olan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın öne çıkan konuşması şu şekilde;

”Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışını sizlerle yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Havalimanımızın 85 milyonumuzun her bir ferdine hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün Mersin ve Adana’nın yanı sıra geniş bir alana hizmet verecek vir vizyon projesini daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün sadece bir havalimanı değil Yenice’mizden tüm dünyaya yeni, modern estetik bir kapı açıyoruz. Havalimanımızın dünya standartlarında bir eser olduğunu görüyoruz.”

“HAVA KONTROL KULESİ AĞAÇ FORMUNDA TASARLANDI”

“Çukurova Havalimanı’mızın yıllık kapasitesi 9 milyondur. Terminal alanı 110 bin metrekarelik büyüklüğe sahip. 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre gövde genişliğinde ana piste en geniş gövdeli yolcu uçakları dahi geniş kalkış yapabilecek. ana piste ilaveten ayrıca 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 45 metre gövde genişliğinde yardımcı pisti vardır.

havalimanımızın inşasında bölgemizin sembollerini ve mimari özellikleri kullanmaya ihtimam gösterdik. hava kontrol kulesi ağaç formunda tasarlandı. Bu toprakların simgesi olan pamuk motifleri ile turuncu rengi havalimanımızın süslemesinde özellikle tercih ettik. Son yıllarda ülkemize kazandırdığımız pek çok eseri kamu özel ortaklığıyla hizmete aldık devletin bütçesinden tek kuruş harcamadan bu eserin inşasını tamamladık.

Havalimanımıza yatırım miktarı 608 milyon 500 bin eurodur. Çukurova Uluslararası Havalimanı Çukurova’nın ticaret, turizim ve tarımsal üretime katkılar yapacak, yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına vesile olacaktır. Havalimanımızın Adana’ye mesafesi 35, Mersin’e mesafesi  49 kilometre. Havalimanımız sanayi bölgelerinin ürünlerini dünyaya taşıyacak. Çukurova Havalimano bölge ihracatına çarpan etkisi yapacak. Akdeniz’in tamamının kalkınmasında lokomtif rolü üstlenecek böyle bir eseri ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz.