Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Foto Galeri

Trabzonspor Eski Başkanı Ali Sürmen; “Oosterwolde Yargılanmalı”

Süper Lig takımlarından Trabzonspor Kulübünün eski Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen , bugün düzenlenen basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Süper Lig takımlarından Trabzonspor Kulübünün eski Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen , bugün düzenlenen basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında konuşan Ali Sürmen, “Pazar gününden beri gerçekten 45 yıldır hukukçuyum, hakimlik avukatlık yaptım ama bir kolluk faciası yaşadık. Arkasından da şimdi adli bir vaka faciası yaşıyoruz. Suç tasnifleri biz de çok nettir. Bir insani eğer hafif tokat atarsanız bu şikayete bağlıdır. Eğer şikayetçi varsa gözaltına alınırsınız. Hareket hakeza aynıdır. Bir insana silah dediğimix ayakkabı, sopa, yüzük, bıçak tabanca gibi şeyle vurursanız şikayet aranmaz. Doğrudan soruşturma açılır.” ifadelerini kullandı.

Ali Sürmen , “Sayın Emniyet Müdürü’nün, adli mercilerin bilmeme şansı yok. Sahaya inen ve suç işleyen bir taraftar, oradaki bir güvenlik görevlisi tarafından yere yatıldı. Burada suç ne, darp ver mı, yok. Onu dövenler? Onu dövenler nerede? Onları da emniyete alması gereken güvenlik güçler, maalesef İstabul’a gitmeleri için havaalanına kadar uğurladılar. Kafaya yapılan darbe, yerde yatan bir kişinin kafasına silahlı bir aletle yapılan darbe öldürmeye teşebbür olarak başlar. Bunun sonuç olarak değerlendireceği yer Ağız Ceza Mahkemesi’d,r. Bunda ne polisin ne de savcının takdir yetkisi yoktur.” açıklamasında bulundu.

“BU YAPILANLAR UNUTULMAYACAK”

Ooterwolde hakkında da konuşan Ali Sürmen “Tutukluğa sevk edilen arkadaşlarla görüştük. Hatalarını kendilerine söyledim. Biz hatalarımızı göreceğiz, kabul etmezsek haklı olamayız. Tutuklanmaya sevkte adil davranılmamıştır. Ağır Ceza’da yargılanması gereken futbolcuya yol vermiş, dayak yiyen tutuklanmıştır. Trabzonspor camiası olarak asla kabul edemeyiz. Sahaya atlamak suç ise Sporda Şiddet Yasası’na göre sahanın güvenliğini sağlama görevi emniyette. Fenerbahçeli futbolcuların sevinmesi sırasında hangi güvenlik tedbiri alınmıştır. O zaman müdürümüz ve koltuk kuvvetleri, bunun hesabını Trabzonspor’a

verecektir. Bir hukukçu olarak olarak söylüyorum. Asla bu yapılanlar unutulmayacaktır. O dayak yiyen çocukların, bugün orada tutuklanması onlar için özgürlüğün kısıtlanması olur. Renk aşkıyla hreket edenler, bir gün bunun hesabını verirler.” ifadelerini kullandı

DİĞER GALERİLER

TÜMÜ

DİĞER GALERİLER

FOTO GALERİ ANA SAYFA'YA GİT