Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İran’da Cumhurbaşkanlı Seçiminde Kimse %50’yi Gemedi! 2. Tura Kalan Adaylar

İran’da bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı

İran’da bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir aday yüzde 50’yi geçemedi. İlk turda oy oranı yüzde 42,2 olan reformist Pezeşkiyan ile muhafazakar Said Celili, 2. tura kaldı.

İran’da cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı. 5 Temmuz’da gerçekleştirilecek seçimde kazanan isim ülkenin 9. Cumhurbaşkanı olacak.

İran İçişleri Bakanlığı Seçim Merkezi Sözcüsü Muhsin İslami, bakanlık binasındaki seçim merkezinde düzenlediği basın toplantısında, oy sayım işlerinin tamamlandığını açıkladı. Ülke genelinde 59 bin merkezde kurulan sandıklarda toplam 24 milyon 535 bin 185 oy kullanıldığını aktaran İslami, Pezeşkiyan’ın 10 milyon 415 bin 191 oy aldığını söyledi. Buna göre Pezeşkiyan’ın oy oranı yüzde 42,5 oldu.

CELİLİ’NİN OY ORANI YÜZDE 38,6

Ayrıca İslami, oyların 9 milyon 473 bin 298’ini alan Celili’nin ise seçimin ilk turunu ikinci sırada tamamladığını belirtti. Celili’nin oy oranı da yüzde 38,6’da kaldı. Diğer iki adaylardan Muhammed Bakır Kalibaf yüzde 13,8 ile üçüncü, Mustafa Purmuhammedi ise yüzde 0.8 ile dördüncü sırada yer aldı.

5 TEMMUZ’DA 2. TUR GERÇEKLEŞEK

reformist aday Pezeşkiyan’ın, muhafazakar tabanı 2 önemli güç dengesi olan Said Celili ve Kalibaf arasında bir seçim yapmaya zorlaması bekleniyorsu. Muhafazakarlar seçimini Celili’den yana yaptı. Pezeşkiyan ve Celili, 5 Temmuz’da gerçekleşecek 2. turda cumhurbaşkanlığı için yarışacak.