Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki Ülkeden Vatandaşlarına Lübnan’ı Terk Edin Çağrısı Geldi!

Hollanda ve Almanya, Lübnan’da bulunan vatandaşlarına çağrıda bulunarak ülkeyi acilen terk etmelerini istedi.

Hollanda ve Almanya, Lübnan'da

Almanya Dışişleri Bakanlığının internet sayfasında Lübnan ile ilgili seyehat uyarılarına güncelleme geldi.

Açıklamada, Alman vatandaşlarının Lübnan’a seyahat etmemeleri konusunda uyarı geldi ve Lübnan’da bulunan Alman vatandaşlarının acilen Lübnan’dan ayrılmalarını istedi.

Yapılan açıklamanın devamında, bölgedeki güvenlik durumunun oldukça değişken olduğu ve Lübnan ile İsrail arasındaki sınır bölgesinde askeri çatışmaların son haftalarda yoğunlaştığını belirterek, “Durumun daha da şiddetlenmesi ve çatışmanın genişlemesi göz ardı edilemez” ifadeleri kullanıldı.

“HAVA TRAFİĞİ TAMAMEN DURABİLİR”

Yaşanan gerilimin daha da artmasının Refik Hariri Havalimanı’ndaki hava trafiğinin tamamen durmasına da yol açabileceği uyarısında bulunan açıklamada, bu durumda Lübnan’ı hava yoluyla terk etmenin mümkün olmayacağı kaydedildi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı ise sosyal medya X hesabından yapmış olduğu paylaşımda, Hollanda vatandaşlarından Lübnan’a seyahat etmekten kaçmaları ve bu ülkedekilerin hala uçak seferleri varken acilen oradan ayrılmaları istendi.

İsrail ordusu ile Hizbullah, 8 Ekim 2023’ten bu yana Lübnan’ın güneyi ile İsrail’in kuzeyinde karşılıklı saldırılarını sürdürüyor.

Bu çatışmalarda şu ana kadar 347 Hizbullah mensubu, 63 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad mensubu ile 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivilin öldüğü bildirilmişti.