Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hakan Fidan, Netanyahu’ya: ”Hesap Vereceksin ”

Dışişleri bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da düzenlenen Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı açılışında açıklamalarda bulundu.

Dışişleri bakanı Hakan Fidan,

Dışişleri bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da düzenlenen Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı açılışında açıklamalarda bulundu.Hakan Fidan, Gazze’de devam eden savaşa dair açıklamalarda bulundu. Filistin’in er geç Birleşmiş Milletlere tam üye olacağının altını çizen Hakan Fidan, ”D-8 ülkeleri olarak Filistin’in yanındayız.” mesajını vererek Netanyahu’ya sert sözlerle yüklendi.

”KATLİAM YAPANLAR MUTLAKA HESAP VERECEK”

”Bağımsız ve egemen Fisiltin Devleti’nin kurulmasından başka bir seçenek yoktur. Filistin’li kardeşlerimizin her zaman yanında bulunacağız ve yeniden inşa sürecinde her zaman destekte bulunacağız. Gazze’nin ümide ihtiyacı var.” dedi. Hakan Fidan, İsrail Başbakan’ı Netanyahu’yu kastederek, ”Katliamı gerçekleştirenler hesap verecek.” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN’İN TANINMASI İÇİN DEVLETLERE ÇAĞRI YAPTI

Diğer ülkelere Filistin’in tanınması için çağrıda bulunan Hakan Fidan, ”Bizler Filistin’e desteğimizi en güçlü şekilde duyuruyoruz. Birleşmiş Milletler de bu çağrıya yanıt vermeli. Filistin her türlü desteği, yasal bir devlet olarak hak ediyor.” dedi.

”TÜRKİYE 2 DEVLETİ ÇÖZÜMDEN YANA”

”Bu savaş İsrail-Filistin savaşı değil, küresel demokrasiye meydan okuma. Bu çerçevede, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından başka çare yoktur. Daha önce denenmemiş, farklı yaklaşımları desteklemeliyiz. Türkiye olarak bu çabaların yanında olacağız. Filitin’in birliğini destekleyeceğiz.” ifadelrini kullandı.