Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özgür Özel, “Esad İle Görüşmeye Gideceğim”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esad ile görüşmeye gideceğini belirterek, “Türkiye’deki Suriye vatandaşlarının Suriye’ye dönmesi için şartları konuşacağız. Türkiye’de doğmuş 1 milyon çocuk var, bu çocuklar için vize kolaylığı, jestler yapılabilir. Türkiye’de doğdukları için diğer Suriye vatandaşlarına ayrıva bir takım jestler yapılabilir” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, konuk olduğu canlı yayında sığınmacı meselesinin çözümü için Suriye Devlet Başkanı Beşşar esad ile görüşeceğini belirtti.

“ESAD İLE GÖRÜŞMEYE GİDECEĞİM”

“Ben burada insiyatif almaya hazırım. Suriye ve Türkiye arasındaki diyalog kanallarının açılması için gerekirse ben Esad ile görüşmeye gideceğim. Bunun zeminini arajtırıyoruz. Olumlu gelişmeler var günü geldiğinde açıklayacağız. Zemin arayışı içerisindeyiz; üzerinde çalışıyoruz. Gidip satın Esad’la görüşüp, Türkiye’yle bir masaya oturmasıyla ilgili net talebimizi iletip ana muhalefet sorumluluğunu yapacağız. Çünkü masaya oturmadan bu sorun çözülmeyecek.” ifadelerini kullandı.

“SURİYE VATANDAŞLARINA JEST YAPILABİLİR”

Esad ile Türkiye’deki Suriye vatandaşlarının ülkelerine dönmesi için şartları konuşacaklarını belirten Özel, “Elbette bunun bir siyasi tarafı var. Esad’ın belli güvenceler vermesi gerekiyor. Bir takım tevşikler ortaya koyabiliriz. Türkiye’de doğmuş 1 milyon çocuk var, bu çocuklar vize kolaylığı, jestler yapılabilir. Türkiye’de doğdukları için diğer Suriye vatandaşlarından ayıracak bir takım jestler yapılabilir. Bunları çalışıyoruz.” dedi