Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ukrayna’dan Flaş Rusya’da Yaşanan Saldırı Açıklaması !

Dün gece Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan bir AVM’nin konser salonunda düzenlenen saldırıda 60’dan fazla kişi hayatını kaybederken, Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Podolyak, Rusya’daki saldırıda Ukraynanın herhangi bir rolü olmadığını kaydetti. Podolyak açıklamasında, ”Ukrayna hiçbir zaman terörist yöntemlerine başvurmamıştır.” dedi.

Dün gece Rusya'nın başkenti

Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı olan Mihaylo Podolyak, Rusya’nın Başkenti Moskova’da düzenlenen saldırıda Ukrayna’nın herhangi bir rolünün olmadığını açıkladı.

Podolyak, ”Ukrayna’nın Crocus’taki saldırı ve patlamalarla kesinlikle bir ilgisi yoktur. Terörist saldırılar hiçbir sorunu çözmez.” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Pdolyakş sözlerine şöyle devam etti:

”UKRAYNA TERÖRİST YÖNTEMELERE BAŞVURMAMIŞTIR”

”Her şeyden önce Ukrayna iki yılı aşkın bir süredir Rus ordusuyla savaşıyor. Bu savaşta her şeye sadece savaş alanında karar verilecek. Sadece silahların miktarı ve niteliksel askeri kararlarla. Terörist saldırılar hiçbir sorunu çözmez. İkinci olarak, Ukrayna hiçbir zaman terörist yöntemlere başvurmamıştır. Bu her zaman anlamsızdır. Bu arada, Ukrayna’ya karşı mevcut savaşta terörist saldırıları kullanan ve tarihinde daha önce pretostocu etnik gruplara karşı müteakip ‘terörle mücadele eylemleri’ başlatmak için kendi vatandaşlarına saldıran Rusya’nın aksine.” ifadelerini kullandı.

”ASKERİ PROPAGANDA TIRMANIŞA GEÇECEK”

Podolyak sözlerine, ‘‘Yaşanan olayın askeri propagandanın keskin bir şekilde artmasına, millitarizasyonun hızlanmasına, seferberliğin genişlemesine ve nihayetinde Ukrayna’nın sivil halkına yönelik açık soykırım saldırılarını meşrulaştırmak için savaşın boyutlarının büyütmesine katkıda bulunacağına dair en ufak bir şüphe yoktur.” sözlerini sarf ett.

RUSYA’DA YAŞANAN SALDIRI

Dün gece saatlerinde (22 Mart) Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Crocus Belediye Binası’nde yer alan konser salonunda kamuflajlı kişiler tarfından silahlı saldırı düzenlendi. Rus yetkilileri yaşanan saldırıda 60 kişiden fazla insanın hayatını kaybettiğini ve 60 ağır olmak üzere 115 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaşanan bu saldırı IŞİD üstlendi.