Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haniye’nin Öldürülmesine Türkiye’den Tepkiler !

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş,

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesi dolayısıyla baş sağlığı mesajı yayımladı. Dışişleri Bakanlığı ise yayımladığı mesajda, “Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye’nin Tahran’da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsmail Haniye’nin, İran’ın başkenti Tahran’da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda hayatını kaybetmesine dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, ‘Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz’ derler.” ayetini paylaşarak, şu sözleri kullandı:

“Gazze’nin şehitler kervanına bir büyük mücahit daha katıldı. Filistin davasının siyasi lideri, ailesinden onlarca şehit vermiş İsmail Heniyye kardeşimiz, insanlık düşmanı, katliamcı Siyonist İsrail yönetiminin alçakça saldırısıyla şehit edildi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, makamı ali, mekanı cennet olsun. İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Filistin davasına adadığı ömür, verdiği mücadele nesillere örnek oldu. Çocuklarının ve torunlarının şehadetinin ardından gösterdiği vakur duruşu ve sarsılmaz inancı karşısında Rabbim onu da şehitlikle mükafatlandırdı. Merhum Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi, ‘Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı.’ Tüm Filistin halkına ve özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum.”

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: “ALÇAKÇA SUİKASTI LANETLİYORUZ”

Dışişleri Bakanlığı, suikaste dair yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye’nin Tahran’da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Heniyye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına başsağlığı diliyoruz.” denildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin barışa erişme niyetinde olmadığının bir kez daha gözler önüne serildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu saldırı, aynı zamanda Gazze’deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Uluslararası toplum İsrail’i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır. Türkiye, Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir.”

BAKAN ALİ YERLİKAYA: “KUTSAL BİR DAVADIR”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da saldırıyı lanetledi.

“Filistin davası bu tür hain suikastlerle bitirilemeyecek kadar kutsal bir davadır ve güçlenerek devam edecektir.” diye konuşan Yerlikaya, “Haniye’ye Allah’tan rahmet, mazlum Filistin halkına başsağlığı diliyorum.” dedi.

BAKAN YILMAZ TUNÇ: “HAYIRLA YAD EDİLECEKTİR” 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından “Ömrünü bağımsız Filistin’e adayan İsmail Heniyye, davası için verdiği mücadeleyle daima hatırlanacak ve hayırla yad edilecektir. İşgalci ve soykırımcı İsrail yönetimi, barıştan yana değil savaştan yana olduğunu bir kez daha kirli bir saldırı ile göstermiştir. Türkiye olarak mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, zalimlerin ise karşısında durmaya devam edeceğiz.” mesajını paylaştı.

ÖMER ÇELİK: HANİYE’NİN KATLEDİLMESİNİ LANETLİYORUZ”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Haniye’nin öldürülmesini lanetledi.

“Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da gerçekleştirilen siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz.” ifadelerini kullanan Çelik, “Haniye, Filistin halkı ve vatanı için mücadele ederken katillerin saldırısı sonucunda şehit oldu. Bu suikast Netanyahu Hükümetinin bir soykırım ve katliam şebekesi olduğunu bir kere daha gösterdi. Kardeş Filistin halkının haklı davası er ya da geç bu katilleri yenecektir.”