Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fatih Sonkaya: “Beşiktaş, Ajax’ı Yener!”

Süper Lig devi Beşiktaş’ın

Süper Lig devi Beşiktaş’ın eski futbolcusu Fatih Sonkaya, UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında Hollanda ekibi Ajax’a konuk olcak siyah-beyazlı takımın galip geleceğini düşünüyor.

Futbolculuk kariyerine başladığı Hollandalı Roda’nın altyapısında antrenörlük yapan Sonkaya, Ajax-Beşiktaş müsabakasını 2004-2005 sezonunda formasını giydiği siyah-beyazlıların performansıyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

Bu sezon Beşiktaş’ın iyi bir kadro kurduğunu belirten Fatih Sonkaya, “Beşiktaş, çok iyi bir çıkış yakaladı. Ajax karşısında galip geleceğini düşünüyorum. Ajax, geçmişe göre istediği çıkışı yakalayamadı. Beşiktaş’ı daha avantajlı görüyorum. Umarım Beşiktaş’ımız buradan 3 puanla ayrılır.” ifadelerini kullandı

Ajax’ın geride bıraktığımız sezon ligini 5. sırada bitirdiğini ve eeski gücünde olmadığını vurgulayan 43 yaşındaki çalıştırıcı, “Beşiktaş bana göre bunun avantajını kullanacak. Ajax, geçen sezon iyi bir performans sergileyemedi. Bu sezon da iyi başlayamadılar. Yeni bir teknik direkör ve birçok oyuncu geldi. Yeni bir takım kurdular. Bunların oturması için zaman lazım. Beşiktaş iyi bir zamanda Ajax’a rakip oldu.” şeklinde konuştu.

“SİSTEM VE DİSİPLİN GETİRDİ”

Açıklamalarına devam eden Fatih Sonkaya, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un Beşiktaş’ı Türkiye’de ve Avrupa’da başarıya ulaştıracağına inandığını dile getirdi.

Giovanni van Bronckhorst’un öz güvenli ve kaliteli bir teknik direktör olduğunu belirten Sonkaya, şu ifadeleri kullandı;

“Giovanni van Bronckhorst, Beşiktaş’a belli bir sistem ve disiplin getirdi. Oyuncular da buna uyduğu sürece başarılı olurlar. Bunların uygulaması sahaya ve sonuçlara yansıyor. Beşiktaş’ı Türkiye’de ve Avrupa’da başarıya ulaştıracağına inanıyorum. Beşiktaş’ın kadrosu bunun için yeterli. Rafa Silva ve Ciro Immobile gibi isim yapmış oyuncular da geldi. Bu futbolcular, takımdaki diğer isimlerin de performansını arttıracaktır.”