Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa İznik’te Erik Hasadı Başladı! Kilosu Çeyrek Altından Pahalı !!!

Bursa’nın İznik ilçesinde seralarda

Bursa’nın İznik ilçesinde seralarda yetiştirilen eriklerin hasatları yapılmaya başlandı. Fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken eriğin kilosu 3 bin 500 liradan satılıyor.

Şubat ayının son günlerine gelirken, Bursa’da yapılan erken erik hasadı zamanının yanı sıra fiyatıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

KİLOSU 3 BİN 500 LİRADAN SATILIYOR

Bursa’da Türkiye’nin en erken erik hasadı başladı. Ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası’nın İznik’te ürettiği eriğin kilosunun 3 bin 500 liradan satılmasını duyanlar şaşkınlığını gizleyemedi.

Gramaj hesabına göre tanesi 70 ile 100 TL arasında değişen eriğe Arap Şeyhleri büyük ilgi gösteriyor.

“ARAP ŞEYHLERİ YOĞUN ERİK İSTİYORLAR”

25 yaşındaki ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası yaptığı açıklamada, “Müthiş bir ilgi var. Birleşik Arap Emirlikleri’nden Arap Şeyhleri yoğun erik istiyorlar. Eriklerimizin kilosu 3 bin 500 TL’dir. Ağaçlarımıza 12 ay boyunca bebek gibi bakıyoruz. Akıllı seramızda toprak ve sera sıcaklığını ısıtma sistemi kullanarak ayarladık ve erken hasadı mümkün kıldık. Fakat bunu başarmak bizim için oldukça maliyetli oldu. Isıtma için kullandığımız kömürün masrafı bu sene kış ayının ülkemizde çok sert geçmesinden dolayı 200 bin lirayı buldu.” ifadelerini kullandı.