Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırgızistan’da Darbe Girişimi

Kırgızistan Devlet Ulusal Komitesi,

Kırgızistan Devlet Ulusal Komitesi, ülkede bir grubun, darbe girişiminde bulunduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada, Kırgızistan’ın istihbarat kurumlarının iktidarı zorla ele geçirme planını bertaraf ettiğini duyurdu.

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi’nden yapılan açıklamada, ” Kırgızistan’ın  istihbarat kurumları, ülkede iktidarı zorla ele geçirme girişimini engelledi” ifadesine yer verdi.

Darbe girişiminde bulunan grubun, ” suç ideolojisini destekleyen ve dini ideolojiye fanatik bir şekilde savunan kişilerden oluştuğu” kaydedildi.

Darbe girişiminin engellendiğine dair yapılan basın açıklamasında şunlar yer aldı:

“Şiddet kullanarak iktidarı ele geçirme ve vatandaşların ölümünü içeren kitlesel karışıklıklar düzenleyerek ülkedeki sosyo-politik durumu istikrarsızlaştırma planları yapan yıkıcı bir grubun yasadışı faaliyetleri bastırıldı.”

Kırgızistan’da ülkenin ana muhalefet partisine mensup 10 kişi, parti liderlerinin ‘gizlice darbe hazırlığında’ olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve arabalarında yapılan incelemelerde, ev yapımı bomba parçaları, silahlar, çok sayıda mühimmat, telsizler, çelik yelekler, üniformalar, insansız hava araçları, aşırılık yanlısı kitaplar ve diğer yasaklı maddeler bulundu.