Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail Durdurulmalıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana’da Şanghay İşbirliği Örgütü’nün zirvesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “İsrail, Gazze’de durdurulmalı ve ateşkese zorlanmalıdır. İsrail’in üzerindeki baskının artırılması gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, çok taraflı diyaloğun güçlendirilmesi temasının son derece isabetli olduğunu belirtti.

İslam düşmanlığı, terörizm ve yabancı düşmanlığı ile düzensiz göç gibi konuların, yaşanan jeopolitik sarsıntıların şiddetini artırdığına dikkat çeken Erdoğan, “Bunun son örneği Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanıyor” dedi.

İsrail’in hiçbir ayrım yapmadan sürdürdüğü saldırılarda 40 bin masumun hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan, şöyle dedi;

“Bu meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin enkazıdır. Bu yıkıma son verilmesi için İsrail durdurulmalı ve ateşkese zorlanmalıdır. İsrail’in üzerindeki baskının artırılması gerekiyor” dedi.

Erdoğan, “Türkiye olarak güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu, barış, güvenlik, istikrar, ve refah üreten etkili bir sistemin inşası için tüm engellemelere rağmen çalışıyoruz” dedi.

“Gayemiz bölgemizde ve ötesinde bir barış kuşağı inşa etmektir” diyen Erdoğan, “Onbinlerce vatandaşını terör örgütlerine kurban vermiş Türkiye, PKK, PYD, YPG, FETÖ ve DAEŞ dahil terörün farklı biçimleriyle 40 yıldır mücadele ediyor ve etmeye devam edecek” diye devam etti.

Türkiye’nin Suriyeliler de dahil olmak üzere 4 milyondan fazla ülkesinden edilmiş insana kucak açtığınada işaret etti.

Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütüyle’de işbirliğini kuvvetlendirmeye hazır olduğunu da ifade etti.