Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail – Filistin Çatışmasında Türkiye’den Garantörlük Formülü Önerisi !

İsrail – Filistin arasında

İsrail – Filistin arasında 7 Ekim’den beri devam eden çatışmaların yatışması için yoğun bir şekilde çalışan Dış İşleri Bakanı Hakan Fidan, çatışmaların yatışması için “Her iki tarafın da mutabık kalacağı bir antlaşmaya vardıktan sonra, bunun gereklerinin yerine getirilmesi hususunda garantör ülkeler sorumluluk üstlensin” dedi.

İsrailFilistin çatışmalarının yatışması için yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, “Garantörlük olarak biz ana fikri ortaya koyuyoruz, asıl sistematiğini, ayrıca sistematiğin tartışması gerektiğini söylüyoruz.” dedi.

“SİVİLLERİ HEDEF ALINMASINI KINIYORUZ”

Bakan Fidan‘ın açıklaması şu şekilde; “7 Ekim’e hangi şartlar yol açtı? bunu belki ayrıca konuşmak gerekiyor. Bu zaten meselenin bütününü oluşturuyor.

Biz 7 Ekim’de ve müteakip süreçte, sivilleri hedef alan hiçbir eylemi tabi ki tasvip etmiyoruz. Tam tersine sivillerin hedef alınmasını kınıyoruz.

Gerek Cumhurbaşkanımız, gerek biz bunu her platformda söyledik. Bunu ilgili muhataplarla yaptığımız görüşmelerde de sürekli gündemde tutuyoruz.

Biz herhangi bir sınıflandırmaya gitmeden, sivillerin hedef alınmaması gerektiğini vurguluyoruz. Batılılar Hamas’ı terör örgütü olarak tanımladığı için Hamas’ın her türlü faaliyetini terör çerçevesinde değerlendiriyorlar. Biz ise hiçbir kesimin sivilleri hedef almaması gerektiğini söylüyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz. İsrail geçmişte de yaptığı üzere, misilleme yaparken yine hiçbir ayrım gözetmedi.” diyen Fidan sözlerine şu şekilde devam etti.

“Buna Türkiye de dahil. İsrail için de başka ülkeler garatör olsunlar. Her iki tarafın da mutabık kalacağı bir antlaşmaya vardıktan sonra, bunun gereklerinin yerine getirilmesi hususunda garantör ülkeler sorumluluk üstlensin.” dedi