Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan Almanya Konuşmasında İsrail’i Hedef Aldı!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya’ya ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Almanya Başbakanı ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan gündem ile alakalı  bir çok açıklamalarda bulundu.

Almanya ziyaretinde Almanya Başbakanı ile ortak basın toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, ” Bizim İsrail’e borcumuz yok. Borçlu olsak bu kadar rahat konuşamayız. Ama borçu olanlar, rahat konuşamıyorlar. Biz Holokost cenderesinden geçmedik. Öyle bir durumumuz da yok. Çünkü insana saygımız bizim çok çok farklı” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Başbakanlık binasında düzenlenen basın toplantısında Erdoğan, görüşmenin, ticari, siyasi, askeri ilişkiler boyutunun, özellikle de Rusya-Ukrayna arasındaki gelişmeler ve son olarak İsrail-Filistin arasındaki gelişmeler boyutunun olacağını belirtti. Erdoğan,” Burada da açık ve net konuşacağım. Çünkü 7 Ekim tarihi bir başlangıç olarak anlatılıyor. 7 Ekim’den sonraki süreç hiç konuşulmuyor. Şu an itibarıyla malum 13 bin Filistinli çocuk, kadın, yaşlı ne yazık ki öldürülmüştür. Bunun yanında artık neredeyse Gazze diye bir yer kalmadı, her taraf yerle yeksan oldu. Şu anda yatıyorlar, kalkıyorlar, Hamas, Hamas, Hamas. Hamas’sın silahı varlığı ve gücü ile acaba İsrail’in silahı, varlığı, gücü mukayese edilebilirmi? Şu anda İsrail’in nükleer silahı varmı? Var ama bunu İsrail’e sorarsanız Var demez. Çünkü onlar yalanı çok iyi kullanırlar. Bütün bunlarla beraber şu anda şu kadar mali destek verildiğinden bahsediliyor. Peki, Hamas’a böyle bir mali destek veriliyor mu ? Böyle bir şey söz konusu mu? Hayır, böyle bir şey de yok. Filistin’in kendisine verilmesi gereken destekler de verilmiyor.” ifadelerini kullandı.

Borçlu Olsak Bu Kadar Rahat Konuşmayız

” Tevrat’ta bunların hiçbirisi yoktur. Yapamazsın. İnsan hakları beyannamesinde yapamazsın. Ama burada görüldüğü gibi bu çocuklar nasıl vuruluyor? Hastanelerde bunlar nasıl öldürülüyor? Bunlar karşısında biz elimiz, kolumuz, dilimiz bağlı kalırsak bununla tarihe hesabını veremeyiz. Onun için bir borçluluk piskolojisi içerisinde İsrail – Filistin savaşını değerlendirmemek gerekir. Bakın ben rahat konuşuyorum. Çünkü bizim İsrail’e borcumuz yok. Borçlu olsak bu kadar rahat konuşamayız. Ama borçlu olanlar, rahat konuşamıyorlar. Biz Holokost cenderesinden geçmedik. Öyle bir durumumuz da yok. Çünkü insana saygımız bizim çok farklıdır. Başkanlığım döneminde ben ilk defa antisemitizm noktasında tavır koymuş bir liderim. Dünyada hiçbir başkan bu tavrı koymamıştır. Ama ben koydum. Ta o zamanda. Bundan dolayı da kimseye borçumuz yok.” dedi.

Türkiye 52 Senedir Avrupa Kapısında Bekletimektedir

” Biliyorsunuz bu sürecin yeniden ivme kazanmasını samimiyetle arzu ettiğimizi daha önce de açıklamıştım. Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, vize serbestliği gibi konularda uzun süreden beri haklı beklentilere sahibiz. Avrupa Birliği’nin lokomotif ülkelerden olan Almanya’nın bu bağlamda vereceği katkıları önemsiyoruz. Kolay değil 52 senedir Türkiye, Avrupa Birliği kapısında bekletilmektedir. Vize serbestliği sağlanıncaya kadar vatandaşlarımızın vize işlem süreçlerinin kolaylaştırılmasına ve hızlandırılmasını bugün ele alacağız.” açıklamasında bulundu.

Önceliğimiz Ateşkes’in Sağlanması

” Türkiye olarak olayların başından beri sivilleri hedef alan saldırıları hiçbir şekilde tasvip edip etmediğimizi çifade ettik ve bunu hep dile getirdik. Hepimizin önceliği ateşkesin sağlanması ve insani yardımların engelsiz olarak akışının sağlanması. Şu ana kadar 10 uçak dolusu insani yardımı Mısır’a gönderdik ve en son yine gemiyle 666 ton gıda, sahra hastanesi vesaire gibi gönderdiklerimiz oldu ama bütün dert; akan kanın durdurulmasında. En son 27 kanserli hasta ve yaralılarında refakatçilerini El Ariş2ten Türkiye’ye aldık. Dün de kendilerini hastanede ziyaret ettim ve durumlarını gördük.” dedi.