Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan Almanya Konuşmasında Eurofighter Uçağı Hakkındaki Soruyu Cevapladı!

Almanaya ziyareti gerçekleştiren Cumhurbaşkanı

Almanaya ziyareti gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak üzenlenen basın toplantsında gündeme dayir açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 40 tane Eurofighter savaş uçağı alacağına dair sorulan soruya flaş bir cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya ziyaretinde bir çok açıklamalarda bulundu. Bunlardan birtanesi ise çok merak edilen Eurofighter savaş uçağı konusuydu. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan’a sorulan sorulardan birtanesi ise Türkiye’nin Eurofightler savaş uçağının Almanya’dan ne zaman alınmasıydı.Erdoğan bu konu hakkındaki soruya çok dikkat çeken bir cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cevabı :

” Rusya – Ukrayna arasında herkes kimin yanında yer alıyor, Ukrayna’nın . Türkiye olarak biz Ukrayna ile de görüşüyoruz Rusya’yla da. Ama 33 bin ton tahıl koridorundan bütün o tahılı Avrupa’ya, Afrika’ya götüren biz olduk. Şu anda diyorsunuz ki yüzlerce, bakın ben size yüzlerce demiyorum binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü mü ?Öldürdü. Hastaneleri yok etti etti mi ? Etti. İbadethaneleri, cami, kilise vuruyor mu? Vuruyor. Ben bir Müslüman olarak bundan rahatsız oluyorum. Peki sen bir Hiristiyan olarak bundan rahatsız oluyor musun, buna tavır koyuyor musunuz? Buna da tavır koyun.

Bakın Almanya, İsrail’e şu kadar maddi destek verdiğinden bahsediyor. Eurofighter konusunda da Almanya verir vermez. Bizi bunla tehdit etmeyin. Dünyada savaş uçakları konusunda Türkiye önemli bir noktaya gelmiştir. Bir basın mensubu olarak bize böyle sorular sormayın. Sorular insani olsun. Bizde cevaplarını ona göre verelim.” açıklamasında bulundu.