Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerginliğin Bölgeye Yayılmasından Endişeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez bu cümleyi kullandı. Erdoğan “Gerginliğin bölgeye yayılmasından endişeliyiz” dedi.

Türkiye – Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail – Filistin arasında yaşanan gerginliğin bölgeye yayılmasından endişeliyiz dedi.

Erdoğan yaptığı konuşmada, “Gazze‘de insanlık yok ediliyor. 360 bin kilometreye sıkışmış 2 milyon insanın suyunu, elektriğini kesmek en temel insan haklarına aykırıdır. Gerginliğin bölgeye yayılmasından endişeliyiz.” dedi

“BARIŞA DAVET EDİYORUZ”

İsrailFilistin arasında yaşanan çatışmalar hakkında açıklama yapan Erdoğan tüm tarafları barışa davet ederek, “Gazze’ye insani yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Filistinlilere yapılan insani yardımların kesilmesi ise yeni bir utanç lekesi olarak bu kararı alanların alnına yapışmıştır. Tüm tarafları önce ateşkesi sonra kalıcı barışı görüşmeye davet ediyoruz. Kimi aktörlerin sükuneti tesis etmek yerine ateşe benzin döken hareketleri, krizi derinleştirmektedir. Gazze şu ana itibarıyla mazlumdur, mağdurdur. Ama İsrail’in böyle bir mazlum durumu söz konusu değil. NATO‘da beraber olduğumuz ABD‘nin bölgeye uçak gemileri göndermesi taraflar arasında tansiyonu düşürülmesine hiçbir katkı sağlamıyor.” dedi.