Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Genel Haberler

Bitlis Güroymak’ta Seçim Sonuçlarına Protesto Eden 14 Kişi Gözaltına Alındı

Bitlis’in Güroymak ilçesinde seçim sonuçlarını protesto eden ve uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdahale etti. 14 kişi gözaltına alındı. Olaylarda 5 polis hafif şekilde yaralandı.

BİTLİS VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Söz konusu olaylarla ilgili Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “31.03.2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonuçlarını protesto etmen amacıyla; 06.04.2024 günü ilimiz Güroymak ilçesinde DEM Partili şahıslarla toplanarak basın açıklaması yapmış, sonrasında Yeniden Refah Partisi üyeleri ve taraftarları ilçe Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) önünde toplamış, Muş karayolunu çöp  konteynırları ile kapatarak ve konteynırları ateşe vererek öncelikle kaymakam ve belediye binasına doğru yürüyüşe geçmiş, belediye binasının camlarını kırmış, görevli polislere taş, sopa ve çeşitli cisimlerle saldırmışlardır.

“14 ŞAHIS GÖZALTINA ALINMIŞ, 4 POLİS HAFİF ŞEKİLDE YARALANMIŞTIR”

Tüm uyarılara rağmen dağılmaması üzerine gruba usule uygun olarak müdahale edilmiş, yol trafiğe açılmıştır, Kamu Malına zarar vermek, görevli memura mukavemet, trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek ve 2911 sayılı kanuna muhalefet suçlarından 14 (on dört) şahıs gözaltına alınmış, Güroymak İlçe Emniyet Müdürümüz dahil 5 (beş) personelimiz hafif yaralanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

DİĞER VİDEOLAR