Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zonguldak’taki Batan Gemi’nin Personellerinden Haber Yok!

Geçtiğimiz günlerde Zonguldak’taki aşırı

Geçtiğimiz günlerde Zonguldak’taki aşırı derece fırtınada batan gemi’nin, 11 personelinin arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarında geminin 1 personelinin cansız bedeni bulundu. Bakan Ali Yerlikaya, arama kurtarma çalışmalarının hız kesmeden süreceğini açıkladı.

Zonguldak’ta fırtınadan dolayı mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı gemide kaybolan 11 personelin arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan Bakan Yerlikaya,”  Zonguldak Karadeniz Ereğli’de batan Kafkametler adlı kuru yük gemisindeki kayıp olan 11 denizcimizin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ekiplerimiz gün boyu çalışmalarını sürdürdü, gece boyunca da karadan çalışmalarımız devam edecek. Olumsuz hava şartlarına rağmen arama kurtarma faaliyetlerini gerçekleştiren ekiplerimizin her birine teşekkür ediyorum. Allah, tüm afetlerden ülkemizi ve milletimizi korusun.” açıklamasında bulundu.

AFAD Başkanı olan Okay Memiş, Batan Gemide 12 personelin olduğunu ve birinin cansız bedenini bulduklarını açıklamıştı.

Arama Kurtarma ekiplerinin gece gündüz çalıştıklarını belirten Memiş,” Hava şartlarının hiç tahmin edilmediği kadar ağır olduğunu ifade etmek durumundayız. Fırtına kasırgaya, kasırga da adeta Tornado denilen daha şiddetli rüzgara dönüştü. Hem denizden hem de karadan anında uluşmakta epeyce zorlandık.” açıklamasında bulundu.