Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yediemindeki 700 Bin Araç Satışa Çıkıyor! İkinci El Araba Piyasası Düşecek Mi?

Hacizli olan 700 bin

Hacizli olan 700 bin otomobil 1 kasım itibarıyla satışa çıkıyor.

Hukuken muhafazasına gerek kalınmayan haciz olarak el konulan ve yıllardır yediemin otoparkında bekleyen 700 bin araç 1 Kasım itibarıyla satışa çıkıyor.

Yedieminde bekleyen 700 bin aracın satışı gerçekleştikten sonra ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 15-20 arasında düşüş bekleniyor.

Yediemin otoparkında bekleyen 700 bin otomobilin satışına dair tebligat 18 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Yayımlanan tebligatta, yediemin otoparkında bulunan otomobillerin satışının 1 Kasım’da yürürlüğe girmesi kararlaştırılmıştı.

ÖNCELİK MÜLKİYET SAHİBİ BORÇLUNUN

1 Kasım’da yürürlüğe girecek olan Yediemin’deki 700 bin araç satışı ile ilgili verilen karar doğrultusunda hacizi kalkmış olan ancak hale yediemin otoparkında muhafaza edilen araçların satışı önceliği mülkiyet sahibi borçlu tarafından teslim alınacak. Borçlunun malı teslim almaması durumunda rehin hakkı sahibine aracı alma imkanı tanınacak.

Her iki tarafında da otomobili almama durumunda sicile kayıtlı mallar ve diğer mallar, kamu yararı gözetilerek kanunda belirtilen bedel karşılığında Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş.’ye (MKE) devredilecek.

MKE’ye devredilen mallar çürümeye bırakılarak ülke ekonomisi ve çevreye vereceği zararların önlenmesi amacıyla Türk Kızılay Derneğine bedelsiz olarak verilecek.