Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SPOR HABERLERİ / Yılmaz Vural’dan Montella Değerlendirmesi!

2. Lig ekiplerinden Menemen FK’nın teknik direktörlük koltuğunda oturan Yılmaz Vural, A Milli Takımın hazırlık maçı oynadığı Macaristan ve Avusturya maçları hakkında Milliyet’e değerlendirmede bulundu.

2. Lig ekiplerinden Menemen

” 6-1 KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

”İki tane hazırlık maçı oynadı ve bunların sonuçları eleştiriliyor. İlk maç biraz daha olumluydu. İkinci maçta sonuçta 6-1’lik skor çok kabul edilebilir bir sonuç değil. Hazırlık maçı bile olsa. Ama şöyle bakmak lazım; Daha 3-4 gün öncesine kadar Montella çok iyi bir antrenörken 4 gün sonra çok kötü bir antrenör diye yorumlamak doğru olmaz. Ganelde takım hucüma çıkarken top kaptırıyor maalesef Türkiye’deki en kötü hastalık bu. Futbol yüzde 65 duran toplardan gol yersiniz der. Yüzde 20 siz atağa çıkarken kaptırdığınız toplar gol olur. Yüzde 15’te oturmuş bir savunmada rakibin kendi becerisi ile size attığı goldür. Milli takımın yediği goller böyle goller değil. Bunları çözmek mümkün.”

”YAŞA BAKMADAN DOĞRU KADRO OLUŞTURMAK”

”Şimdi gençlik var deniliyor ama ben futbolda gençlik yaşlılık diye ayırmayı çok doğru bulmuyorum. 42 yaşında da bir insan futbol oynayabiliyor artık. Önemli olan tasarlanan şeyin sahada uygun hale gelip gelmediğidir. Milli takım bunun maalesef bu hazırlık maçlarında sahaya yansıtamadı. Tabii kadroda değişiklikler oluyor, milli takımın çok genç bir yapısı var. Adama sorarlar o zaman niye gençleri seçiyorsun daha olgunları niye seçmedinş burası kulüp takımı değildi. Uzun yıllar bu nesille oynayacağım diye bir şey yok. Kim o anda bu işi doğru yapıyorsa yaşına başına bakmadan bir kadro oluşturulur.”

”FAZLA ABARTMAMAK LAZIM”

”Bunun erken olması iyi oldu. Çözümler düşünülür ve bir mısibet bin nasihatten daha iyi derler. Bu mağlubiyetin erken olması, çözümler adına, takımı daha pozitif yönlendirmek adına neden olabilir. O yüzden fazla abartmamak lazım. Bakalım Avrupa Şampiyonası’nda ne olura bakalım. Grupta Gürcistan, Çekya, Portekiz var. Tabii Portekiz burada favori gözüküyor ama onların da kadroları yaşlandı artık. Dolayısıyla şansımız var. Önemli olan turnuvaya konsantre olmak, hazırlık maçlarına eyvah demek doğru olmaz.”

SEMİH – MONTELLA – MİLLİ TAKIM

”Semik Kılıçsoy’a en son yapılan tavır tartışılıp duruluyor. Adamı getirdin sonra niye yolladın derler falan gibi. Hoca da izah etmeye çalışıyor. Bu konu gündemi bayağı meşgul etti. Burası milli takım. Antrenör böyle uygun görmüşse ne var yani? Ne oluyor bu namus davası mı? Ümit Milli Takım mahalle takımı mı?Kendi yaş gruplarının oynadığı bir takım. Daha bir dakika bu çocuk pırıl pırıl. Beni buradan alın götürün burada durmak istemiyorum dediği söyleniyor. Eğer bu lafları dediyse onu alıp götürsünler, bir daha da gelmesin. Burada ufacık bir konuda antrenörü bu kadar yıpratmanın bir alemi yok. Adamın bütün konsantrasyonunu bozuyorlar. Denildiği gibi bir menajer tavsiyesi ile bu işi yaptıysa ama o zaman Montella’nın orada 1 dakika durmaması lazım. Ancak bunun dışında onun bu davranışına böyle tepki göstermenin  de bir alemi yok.”