Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sok Dakika: Gazze’deki Kanser Hastası Çocuklar Türkiye’ye Getirilecek

Son Dakika: Sağlık Bakanı

Son Dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2024 Yılı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı Sunumda İsrail Sağlık Bakanı ile görüştüğünü ve en yakın zamanda Gazze’deki kanser hastası çocukları Türkiye’ye getirilmeye başlanacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2024 yılı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada, “Gazze’deki kanser hastası çocukları Türkiye’ye getirilmeye başlayacağız” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2024 yılı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklama şu şekilde;

Bakan Koca, “Dün akşam saatlerin İsrail Sağlık Bakanı ile görüştüm. Sağlık Bakanı ve bir hekim olarak şiddetin her türünün kabul edilemez olduğunu açıkça ifade ettim. Sağlık hizmetlerinin sürdürülememesinin açıklanamaz olduğu konusunda mutabıkız.

Hastaların tedavilerinin devam edilememesi özellikle çocuklar konusunda hassasiyeti en net şekilde ifade ettim.

“TÜRKİYE-FİLİSTİN DOSTLUK HASTANESİ GAZZE’DE KANSER TEDAVİSİ VEREN TEK HASTANE”

Türkiye-Filistin dostluk hastanesinin Gazze’de kanser tedavisi veren tek hastane olduğunu ve artık hizmet veremez hale geldiğini ifade ettim. Bu durumun inkar edilecek hiç bir yeri yok. Masum çocukların tedavisinin devamı konusunda üzerimizdeki sorumluluğu hatırlattım. Kendisi de bu konuda haklı olduğumuzu ifade etti.

“ÇOCUKLAR UÇAK AMBULANSLA TÜRKİYE’YE GETİRİLECEK”

Çocuklar başta olmak üzere hastaların Mısır’a ambulansla taşınması ve oradan uçak ambulansla Türkiye’ye getirilerek tedavi edilmesi için hazır beklediğimizi ifade ettim.

Tedavisi yarım kalan kanser hastası çocuklardan başlayarak hastaların sevk sürecinin güven içinde gerçekleşmesi konusundaki beklentimizi ve üzerlerine düşen sorumluluğu ifade ettim. Bu konuda bizimle mutabık kalarak olumlu görüş ifade ettiler.

“500 TON YARDIM EKİPMANI ULAŞTIRIYORUZ”

En yakın sürede kanser hastası çocukları Türkiye’ye getirmeye başlayacağız.

Ayrıca bugün yola çıkması beklenen gemi ile ilaç, tıbbi cihaz, 8 adet sahra hastanesi, 20 ambulans ve tıbbi sarp dahil yaklaşık 500 ton yarım ekipmanı ulaştırıyoruz. ” ifadelerini kullandı.