Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB’den Açıklama… 1 Nisan’da Okullar Tatil Edildi Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklama sonrasında 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle 1 Nisan’da okullar resmen tatil edildi.

“ÖZEL BİR DÜZENLEMEYE TABİ TUTULMAKTADIR”

MEB tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Eğitim kurumları, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek Mali İdareler Genel Seçimleri nedeniyle normal işlevlerinden saparak, seçmenlere oy kullanma imkanı sağlamak amacıyla özel bir düzenlemeye tabi tutulmaktadır.

“1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ TATİL EDİLMİŞTİR”

Seçim niteliğinden kaynaklı olarak, oy sayım süreci gece geç saatlere kadar devam etmekte ve bu durum eğitim kurumlarının aynı gün içinde eğitim-öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir. Bu sebeple, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim-öğretime hazırlık aşamasında olmaları bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir.

MEB’e bağlı okullarda çalışan yöneticiler ve öğretmenler, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sebebiyle 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okulların tatil edildiği kabul edilerek, üzerlerindeki aylık karşılığı ders, ek ders, yönetimsel, hazırlık ve planlama gibi görevleri yapmış sayılacaklardır.”