Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayseri’de 1 Ton Mantı Dağıtılacak !

Kayseri’de düzenlenecek olan ‘Gastronomi

Kayseri’de düzenlenecek olan ‘Gastronomi Günleri’ etkinliği kapsamında Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel vatandaşlara 1 ton mantı dağıtılacak.

Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayserili ve şehir dışındaki vatandaşları ‘Gastronomi Günleri’ ne davet etti.

3 gün sürecek olan Gastronomi Günleri etkinliğinde 1 ton mantı dağıtılacağı bildirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada Kayseri’nin gastronomi dalında UNESCO Türkiye Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer alan lezzetli mutfağını dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

“1 TON KAYSERİ MANTISI DAĞITILACAK !”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yaptığı açıklamada,

Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyacak Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi kapılarını, eşsiz lezzetleri ile kazanmış Kayseri mutfağımızın tanıtımının yapılacağı Gastronomi Günleri ile açacak.

Kayseri’ye yeni bit yüz kazandıracak millet bahçemizde lezzet dolu Gastronomi Günleri’ne hemşerilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.

Sucuk, pastırma, mantı, yağlama, pöç, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi yüzlerce lezzeti dünyaya tanıtma çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

ETKİNLİK 3 GÜN SÜRECEK

3 gün sürecek olan Gastronomi Günleri’nde etkinlik ve faaliyetlerimizle lezzet dolu bir şölen gerçekleştireceğiz. Birbirinden özel etkinliklerin yer alacağı programda, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel 1 ton Kayseri mantısı dağıtımı yapılacak.”

ifadelerini kullandı.