Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzlanda’da Binlerce Deprem Meydana Geldi ! Volkanik Patlama Tehlikesi !

Alınan bilgilere göre İzlanda’nın

Alınan bilgilere göre İzlanda’nın Grindavik kentinde son 48 saat’te 2328 depremler meydana geldi. İzlenda’da olağanüstü hal ilan edildi ve yetkililere göre heran yanardağ patlayabilir.

İzlanda’nın güneybatısında bulunan Reykjanes yarım adasında son 48 saat’te 2328 deprem meydana geldi. Volkanik patlama olasılığı Grindavik kasabasında yaşayan insanların canını tehlikeye atıyor. İzlanda’nın Reykjanes kentinde bulunan Fagradalsfjall yanardağının etrafında binlerce sarsıntı meydana geldi. Yetkililer bunun üstüne hemen devreye girerek Grindavik kasabasında yaşayan insanların bir an önce bölgeden tahliye olmasını istedi. Kasaba’ya giden bütün yollar trafiğin giriş ve çıkışını sağlamak tedbiriyle acil durumlar dışında kapatıldı.

İzlanda Sivil Koruma Dairesi’nden Yapılan Açıklama

‘ Şu anda oluşmakta olan bir magma tünelinin Grindavik’e ulaşabileceğini . İlgili magma miktarı, Fagradalsfjall’daki patlamalarla ilişkili en büyük magma sızıntılarında gözlemlenen miktardan önemli ölçüde daha fazladır”‘ göz ardı edememesi sonrasında geldiğini açıkladı. İzlanda Sivil Koruma Dairesi açıklamasına şu şekilde devam etti .’‘ Sakin kalın çünkü tepki vermek için yeterli zamanımız var. Yakında acil bir tehlike yok, tahliye öncelikli olarak önleyici olup tüm Grindavik sakinlerinin güvenliği temel amaçtır.” ifadeleri kullanıldı.