Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail, Gazze’de “Güvenli Bölgeye” Saldırdı

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi,

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi, İsrail’in “güvenli olduğunu” iddia ettiği El-Mevasi bölgesine düzenlemiş olduğu saldırıda en az 71 kişinin öldüğünü, 289 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail Ordu Radyosu, saldırının hedefinin Hamas’ın askeri liderlerinden Muahmmed Deif olduğunu açıkladı. Hamas tarafından ise Han Yunus’ta öldürülenlerin siviller olduğunu vurgulayarak,saldırının İsrail’in bir ateşkes anlaşması ile ilgilenmediğinin kanıtı olduğunu belirtti.

İsrail ordusu bir kez daha sivilleri hedef aldı.

EN AZ 71 KİŞİ ÖLDÜ

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi, İsrail’in “güvenli olduğunu” iddia ettiği El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda en az 71 kişinin öldüğünü, 289 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail Ordu Radyosu tarafından saldırıya dair yapılan açıklamada, Han Yunus yakınlarında düzenlen saldırıda hedefin “çok önemli” olduğu vurgulanarak, “Hedef Hamas askeri lideri Muhammed Deif’di” ifadelerine yer verildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı’ndan resmi ölü sayısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken Hamas medya ofisi, İsrail ordusunun Han Yunus’ta yerinden edilenlerin çadır kamplarını bombalayarak büyük bir katliam gerçekleştirdiğimi duyurdu.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, bu korkunç katliamda aralarında Sivil Acil Servis üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

“İSRAİL ATEŞKES İSTEMİYOR”

Hamas tarafından yapılan açıklamada, “Han Yunus’taki saldırının İsrail’in ateşkes anlaşmasına yanaşmadığını gösterdiği” belirtildi.