Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail 1 Günde 6 Hastaneyi Bombaladı !

İsrail 36 gündür Gazze’de

İsrail 36 gündür Gazze’de sivilleri öldürmeye devam ediyor. Son olarak Gazze’de 1 günde 6 hastane bombalayarak sivilleri katletmeye devam ediyor. Gazze’de can kaybı 11 bini aştı ve Hamas, Birleşmiş Milletler ile Arap ve İslam ülkelerine bu vahşi saldırıları durdurmaları için acil çağrıda bulundu.

Hamastan Çağrı

36 gündür süren çatışmalarda İsrail Gazze’yi tam abluka altına almış durumda. İsrail son olarak İsrail gücleri Gazze’nin güneyindeki yerleşim yerinde sivilleri ve hastaneleri hedef aldı. İsrail 1 günde tam olarak 6 tane hastaneyi vurdu ve bu saldırılarda çok sayıda can kaybı yaşandı. Hamas’ın  gec saatlerde yaptığı açıklamada, ‘ Birleşmiş Milletler ile Arap ve İslam ülkelerine, bu vahşi, saldırıyı durdurmak için derhal müdahale etme ve uluslararası yasalara göre güvenli alanlar olarak kabul edilen hastaneler ile sivillerin korunması kapsamında siyasi ve hukuki sorumluluk üstlenme’ çağrısı yaptı.

1 Günde 6 Hastane İmha Edildi

7 Ekim’ den bu yana İsrail ordusu Gazze’de yerinden edilmiş ve hastanelere okullara sığınan binlerce Filistin’li sivilleri hedef almaya devam ediyor. İsrail ordusu son 24 saat’te Gazze’de bulunan  Endoneya Hastanesi, Şifa Hastanesi, Rantisi çocuk hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Avde Çocuk Hastanesi ve Kudüs Hastanesi olmak üzere ve çevrelerine aşırı derece şiddette saldırılar uyguladı. İsrail ordusu Şifa Hastanesi etrafında düzenlediğ saldırıda 6 sivil hayatını kaybetti. Şifa Hastanesinde bulunan bir Polikinlik binasının bombalanması sonucunda çok sayıda kadın ve çocuk öldüğü bildirildi.

Ölenler Toplu Mezarda Defnedilecek

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıklaması : ”Şifa Hastanesi’nin çevresi 3 gündür aralıksız bombalanıyor. İsrail güçlerinin karadan hastaneye girmesi için nerdeyse her dakika şiddetli bombardıman oluyor. Son nefeslerini hastanede verenleri defnedemiyoruz. Sabah olduğunda hastanede toplu bir mezar kazmayı ve 100 kişinin naaşını buraya defnetmeyi düşünüyoruz.” açıklaması yapıldı.