Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Harvard Üniversitesi’nden İsrail Başkonsolosuna Tepki !

İsrail’in New York Başkonsolosu

İsrail’in New York Başkonsolosu Dani Dayan, Boston Harvard Üniversitesinde İsrailli yerleşimciler üzerine konferans verdiği esnada salonda bulunan öğrenciler tarafından protesto edildi. Konferans başladığı esnada 100’den fazla öğrenci sınıfı terk etti.

İsrail’in New York Başkonsolosu Dani Dayan, Boston Harvard Üniversitesinde İsrail yerleşimcileri ile ilgili konferans verdiği esnada salonda bulunan 100’den fazla öğrenci sınıfı terk etti.

Dayan’ın Hukuk Fakültesindeki, “İsrailli yerleşimcilerinin yasal stratejisi” başlığı altında verdiği konferans sırasında öğrenciler salonu terk etti.

100’DEN FAZLA ÖĞRENCİ SALONU TERK ETTİ

Harvard Üniversitesi master öğrencisi Hamzah Raza tarafından yapılan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “100’den fazla öğrenci, İsrail’in aşırı yerleşimci taraftarı New York Başkonsolosu Dani Dayan’ın konuşmasında salonu terk etti. Dayan, neredeyse boş salona konuştu” ifadelerini kullandı.

İsrail Başkonsolosu Dayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ” Okullarının disiplin kurulundan korkan bir grup kaybeden” ifadelerini kullandı.

Harvard Okulu Filistin Dayanışma Komitesi’nin sosyal medya hesabında eylemi organize eden ancak ismi açıklanmayan bir öğrencinin yaptığı paylaşımda, “Harvard Hukuki Fakültesinin bir tür istimlak yoluyla sahip olma sömürge projesinin ‘yasal’ şekilde çerçeveleyip, propagandasının yapılmasına izin vermesinden dolayı hayal kırıklığına uğradım. Bu sadece iş birliği değil, aynı zamanda haysiyetsizliktir. Ne Harvard’ta ne de başka bir yerde, İsrail baskılarına karşı iş birliğinde oturma niyetinde değiliz.” ifadelerini kullandı.

İSRAİL-GAZZE SAVAŞINDA SON DURUM NE?

İsrail-Gazze arasında 7 Ekim’den beri devam eden çatışmalarda, çok sayıda Filistinli sivil hayatını kaybetti. İsrail’in son yaptığı saldırıdan sonra hayatını kaybeden Filistinli sayısının 10 bini geçtiği açıklandı.

Filistin Kızılay’ı tarafından yapılan açıklamada, savaş uçaklarının Kudüs Hastanesi çevresini iki füzeyle vurduğunu belirtmiş, Gazze ve kuzeyine acil temel yardım malzemelerinin  ulaştırılması çağrısı yapmıştı.

İSTAİL-GAZZE SAVAŞI İLE İLGİLİ BM’DEN AÇIKLAMA

İsrail-Gazze arasındaki çatışmalarla ilgili Birleşmiş Milletler (BM) tarafından açıklama yapıldı. BM tarafından yapılan açıklamada “Her 10 dakikada 1 çocuğun öldüğü, 2 çocuğun yaralandığı” belirtildi.

BM Yakın Doğu’daki Kudüs Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Savaş sırasında ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürüldü, 2 çocuk yaralandı. Çatışma zamanlarında sivilleri korumak bir istek veya ideal değil; Ortak insanlığımızın sorumluluğu ve taahhüdüdür. Siviller nerede olursa olsun korunmalı” ifadelerini kullandı.

İSRAİL-GAZZE ARASINDAKİ ÇATIŞMADA KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

İsrail-Gazze arasındaki çatışmalarda Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in saldırılarında 4 bin 104’ü çocuk, 2 bin 641’i kadın olmak üzere toplam 10 bin 22 Filistinlinin hayatını kaybettiğini en az 25 bin kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail tarafından yapılan açıklamada, 315’i asker 1400’den fazla İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Kudüs’de ve Batı Şeria’da İsrail güçleri ile İsrailli işgalciler tarafından, 158 Filistinli sivil öldürüldü.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den beri devam eden çatışmalarda, 61 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askerin hayatını kaybettiği belirtildi.