Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaye Erkan’ın İstifasının Arkasında Yüksek Faiz Kararı Mı Var?

Eski Merkez Bankası Hafiye

Eski Merkez Bankası Hafiye Gaye Erkan’ın faizleri yüzde 60 seviyesine çıkarmak istediği için görevden alındığına yönelik iddialara İletişim Başkanlığı, “iddialar doğru değildir. Piyasalarda güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan mesnetsiz ve spekülatif haberlere itibar etmeyin” şeklinde yanıt verdi.

Eski Merkez Bankası Hafiye Gaye Erkan’la ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan “Hafiye Gaye Erkan, faizleri yüzde 60’a çıkarmak istediği için görevden alındı” iddiası büyük yankı uyandırdı.

“İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR”

Söz konusu iddialarla ilgili İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda, “Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Hafiye Gaye Erkan, faizleri yüzde 60’a çıkarmak istediği için görevden alındı.’ iddiası doğru değildir.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programı, kesintisiz ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Piyasalarda güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan mesnetsiz ve spekülatif haberlere itibar etmeyiniz.” ifadelerini kullandı.