Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fenerbahçe’den Açıklama; ”Gerekirse Tekrar Oynarız !”

Trendyol Süper Lig’in 13.haftasında

Trendyol Süper Lig’in 13.haftasında Fenerbahçe, Fatih Karagümrük’ü konuk etti. Mücadeleyi Fenerbahçe 2-1’lik skorla kazanmayı başardı ve avaraj ile liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe – Fatih Kragümrük mücadelesinin 52. dakikasında Fenerbahçe kalesinin önünde top Samet  Akaydın’ın eline çarpı ve VAR incelemesinden sonra penaltı kararı çıkmadı. Bunun üzerine yaşanan bu pozisyondan dolayı kamuoyunda büyük yankı uyandı.

Fenerbahçe Kulübü’nün Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan bu konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Burak Çağlan Kızılhan’ın Açıklamaları

”Furbol Takımımızın Süper Ligin 13.haftasında VavaCars Fatih Karagümrük ile oynadığı maçta yaşanan bir pozisyonda dair oluşan gündemi yakınen takip ediyoruz.

Karşılaşmada yaşanan kritik pozisyonlara dair spor kamuoyunun yorumlarına saygı duymakla birlikte Galatasaray Spor Kulubü’nün dün maçımıza dair aldığı pozisyonu gülümseyerek izledik.

Sezonun ilk haftasından itibaren hemen hemen tüm kritik alanlarda ve gri pozisyonların neredeyse tamamında aleyhimize kararlar verildiği kamuoyunun malumudur.

Bu durum dün akşam oynanan VavaCars Fatih Karagümrük maçımızın 33. dakikasında da değişmemiş, penaltı verilmesi gereken pozisyonumuz serbest vuruş şeklinde değerlendirilmiştir.

Takımımızda adına verilmeyen net bir penaltı pozisyonu es geçilmişken, sadece rakibimizin haklı penaltı beklentisi üzerinden tüm maçın kamuoyu gündemine getirilmesi yıllardır süregelen algı çalışmasına yeni bir örnektir.

Yeniden Oynamaya Hazırız

” Sezon başından bu yana hemen hemen her hafta fahiş hatalara maruz kalan taraf olarak, rakiplerimiz de dahil olmak üzere, tüm tartışmalı pozisyonların VAR kayırlarının açıklanması konusunda yüreği yeten herkesi bu çağrıyı desteklemeye davet ediyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; rakibimiz Vavacars Fatih Karagümrük Takımı’nın da onay vermesi halinde dün akşam oynadığımız müsabakayı yeniden oynamaya da hazır olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.

Bununla birlikta bazı verileri de kamuoyunun takdirine sunarız.

Süper Lig ayıncı kuruluşu beIN SPORTs’ta yer alan TRIO programının verilerine göre 13 hafta itibariyle Fenerbahçe’nin 5 (beş) aleyhine, Galatasaray’ın 1 (bir) lehine hakem kararı verilmiştir. ( Penaltı, kırmızı kart ve gol kararları üzerinden hazırlanan verilerdir.)

Ayrıca ilk 13 haftalık lig yarışına ilişkin sarı kart verileri de aşağıdaki şekildedir.”

ewqq