Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Diploma Polemiğini Bitirecek Sözler !

Bir dönem mezun olduğu

Bir dönem mezun olduğu Marmara Üniversitesi’nde açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “1981 yılında bu üniversiteden mezun oldum. Marmara Üniversitesi mezunu olmaktan gururluyum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Eğitim – Öğretim Binaları Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

“BURDAN MEZUN OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Türkiye’de her seçim döneminde polemik konu olan diploma tartışmalarını bitirecek sözler sarf eden Erdoğan, “Bugün ayrı bir heyecan içindeyim. Yapım sürecini takip ettiğim Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ni açmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Marmara Üniversitesi’nden 1981 yılında mezun oldum. Siyasi hayatım boyunca aldığım fahri doktora ünvanlarımdan en anlamlısını 2013 yılında üniversitemden aldım. Marmara Üniversitesi’nde mezun olmaktan gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde;

“Burası askeri kışlaydı, parmakla gösterilecek eğitim yeri olması için çalıştık. Marmara Denizi’ne hakim külliye projesinin ilk etabını 2021 yılında tamamladık. Külliyenin iki etabından mühendislik ve eğitim fakültesi, siyasi bilgiler fakültesi, hangarlar, öğrenci merkezleri de yer alıyor.

ÜNİVERSİTEMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

“12 milyarlık yatırımla Türkiye’nin bilim alanındaki hedeflerine biraz daha yaklaşıyoruz. Şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Külliyemizin inşasında emeği olanlara teşekkür ediyorum. 141 yıllık köklü tarihinde Marmara Üniversitemizin yanında olmaya devam edeceğiz. Dünyanın 198 farklı ülkesinde 340 bin öğrenci var. Yüzde 95’i kendi imkanları ile okuyor. Misafir öğrencilerin katkısı 3 milyar dolar civarında. Ülkemiz açısından övünülecek bir durumdur.”

“DARBELERİN BEDELİNİ MİLLETİMİZ ÖDEDİ”

Biz asırlar boyunca 3 kıta 7 iklimde hükümdarlık kurmasına rağmen tarihinde sömürgecilik ayıbı olmayan bir devletiz. Gençlerimizi birbiri ile kıldıran aynı kaynaklardı. Türkiye’nin böyle tuzağa düşmemesi için çok dikkatli olduk. Bizim karşılaştığımız sıkıntılar ile gençlerimiz karşılaşmasın diye çalıştık. Darbelerin bedelini milletimiz ödedi.”