Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump İle Telefonda Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkan Adayı Donald Trump ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’a yönelik suikast girişimini bir kez daha kınadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

İletişim Başkanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ve Başkan adayı Donald Trump ile telefonda görüştüğünü açıkladı.

Görüşmede Trump’a yönelik suikast girişimi ve sonrasında yaşananlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donald Trump’a yönelik suikast girişimini bir kez daha kınarken, saldırı nedeniyle duyduğu üzüntüyü ve geçmiş olsun dileklerini ifade etti.

“DEMOKRASİYE YAPILMIŞ BİR SALDIRI”

Suikast girişimini demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Trump’ın saldırı sonrası sergilediği cesur duruşunu takdire şayan olduğunu, programlarına ara vermeden devam etmesinin demokrasiye güç verdiğini ve bunun Amerikan halkının ferasetine olan güvenin bir göstergesi olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN’DAN, TRUMP’A ADAYLIK TEBRİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, suikast girişimi sonrası Trump’ın kutuplaşma ve gerginliği azaltmak amacıyla verdiği teskin edici birlik mesajlarıyla güçlü bir liderlik ortaya koyduğunu söylerken, Donald Trump’ı Cumhuriyetçi Parti tarafından resmen Amerika Birleşik Devletleri Başkan Adayı olarak gösterilmesi nedeniyle tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasım ayında gerçekleşecek ABD Başkanlık seçiminin Amerika halkı ve Türkiye-ABD ilişkileri için hayırlara vesile olması temennisini belirtti.