Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Teklifine Ret: Hayır, Bu İmkansız

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’le dün bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna konusunda yapmış olduğu arabuluculuk teklifine Kremlin’den yanıt geldi. Kremlin sözcüsü Peskov, Erdoğan’ın arabuluculuk yapıp yapmayacağıyla ilgili basının vermiş olduğu soruya “Hayır, bu imkansız” cevabını verdi.

Rusya devlet başkanı Vladimir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesi dolayısıyla dün Kazakistan’ın başkenti Astana’da görüştüğü Rusya lideri Putin’e Ukrayna konusu hakkında arabuluculuk yapmayı önerdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Putin’e Rusya ile Ukrayna arasında iki tarafın da kabul edeceği bir barışın mümkün olduğunu söyleyerek arabuluculuk yapabileceklerini önerdi. Bu açıklamayla ilgili Kremlin‘den net bir cevap geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Erdoğan’ın arabuluculuk yapıp yapmayacağıyla ilgili basından gelen soruya, “Hayır, bu imkansız” yanıtını verdi. Rus Tass haber ajansı ise Kremlin’in itirazının gerekçeleriyle ilgili ayrıntı vermedi.

İKİ LİDERDEN BERABERLİK MESAJI

Diğer taraftan; Astana’daki görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen iki lider, birlik beraberlik mesajı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu’yu bir an evvel devreye almak istediklerini açıklarken Putin de “Bütün zorluklara rağmen Rusya-Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım gelişiyor ve ilerliyor. Sürekli temas içerisindeyiz”. yanıtını verdi.