Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BM Genel Sekreterinden Açıklama, “Gazze’ye Yardım Tırları Gitmesi Gerekiyor”

Birleşmiş Milletler (BM) Genel

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres, Gazze’nin Refah Sınır Kapısı’na giderek incelemelerde bulundu. Refah Sınır Kapısı’ndan açıklamalarda bulunan Guterres, “Yardım tırları en hızlı şekilde Gazze’ye hareket etmeli, her gün anlamlı sayıda kamyonun bölgeye girmesine ihtiyaç var.” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Gazze ile Mısır arasında bulunan ve Gazze’de dünyaya açılan tek kapı olan Refah Sınır Kapısı’na gitti.

Refah Sınır Kapısı’na giderek açıklamalarda bulunan BM Genel Sekreteri Guterres, “Sınırdan her gün anlamlı sayıda yardım gitmeli” dedi.

BM Genel Sekreteri Gutettes’in Refah Sınır Kapısı’nda yaptığı açıklama şu şekilde;

Gerekli malzemeleri ulaştırmak için erişim istemeye devam ediyoruz. Refah kapısının bugün açılmasını umuyoruz. Yardım tırları en hızlı şekilde Gazze’ye hareket etmeli, her gün anlamlı sayıda kamyonun bölgeye girmesine ihtiyaç var. Ek fonlara ihtiyaç var.

Daha fazla gecikme, daha fazla acıya ve daha fazla ölüme yol açacaktır. Sivil alt yapıya yönelik, korunan binaların yıkılmasına, sivillerin ölümüne ve yaralanmasına yol açan her türlü saldırıyı kınıyoruz.