Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD Dışişleri Bakanını Karşılamaya Hiç Bir Üst Düzey Yetkili Gitmedi

Gece saatlerinde Türkiye’ye gelen

Gece saatlerinde Türkiye’ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’i karşılamaya hiç bir Türk yetkili gitmedi ve apronun ışıkları açılmadı. Böylelikle Türkiye tarihinde ilk defa bir ABD yetkilisi, üst düzey bir yetkili olmadan karşılandı.

TÜRKİYE TARİHİNDE İLK

Orta Doğu gezisi düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, gece 23:58’de Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi. Ancak Gazze olaylarından dolayı Blinken’i karşılamaya hiç bir üst düzey yetkili gitmedi ve apronun ışıklarının kapalı olması da dikkat çekti.

Böylelikle Türkiye tarihinde ilk defa Türkiye’ye gelen ABD yetkilisini karşılamaya, üst düzey bir yetkili gitmemiş oldu.

ANKARA VALİ YARDIMCISI NAMIK KEMAL NAZLI KARŞILADI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’i Ankara Esenboğa Havalimanında Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı, ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ve Dışişleri Bakanlığı Amerika’dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğü Yaprak Balkan karşıladı.

Orta Doğu turunda Türkiye’ye gelmeden önce Batı Şeria’ya giden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistin Dışişleri Bakanı Mahmud Abbas ile görüştü.