Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD Alarma Geçti! Beryl Kasırgası 1 Milyon kişiyi Tehdit Altına Aldı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD),

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Karayipler’de en az 10 kişinin ölmesine sebeb olan Baryl Kasırgası’na hazırlanıyor. Teksas eyaletinde yaşayan 1 milyon kişiye uyarı yapılırken, kasırganın ayalette yaygın elektrik kesintilerine ve genel aksamalara yol açabileceğine dikkat çeken uzmanlar, tüm gemi hareketlerini ve kargo operasyonlarınıda kısıtladığını belirtti.

Amerika Ulusal Kasırga Merkezi’ne göre Teksas’da tekrardan kasırgaya dönüşen Berly fırtınasının gelişi nedeniyle alarma geçti.

BÖLGEDEKİ LİMANLAR KAPATILDI

Ülkedeki hava tahmincileri fıtınanın bugün erken saatlerinde karaya ulaştığında yıkıcı rüzgarlar ve 25 santimetreye kadar yağmur getirebileceği uyarısında bulundu. Teksas eyaletinin en büyük limanlarda bazıları hazılrık amacıyla kapatılırken, bölge sakinleri elektrik kesintileri konusunda endişeli.

KARAYİPLER’DE FIRTINADA EN AZ 10 KİŞİ ÖLDÜ

Geçtiğimiz günlerde Meksika’nın Yucatan Yarımadası’nı vurarak tropikal fırtınaya dönüşmeden önce Karayipler’de en az 10 kişinin ölümüne neden olay Berly kasırgası gelmeden önce Taksas’ta yaşayan 1 milyon kişi ciddi şekilşde uyarıldı.

RÜZGARIN HIZI 177 KM’YE ÇIKACAK

Meydana gelen kasırganın Galveston ve Corpus Christi şehirleri arasına ulaşması ve 2. kategori seviyesine ulaşması bekleniyor. Bu da saatte 177 km hıza kadar çıkabilen rüzgarlara dayanabileceği anlamına geliyor.