Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A Milli Kadın Futbol Takımı Oyuncusu Yağmur Uraz Soruları Cevapladı!

A Milli Kadın Futbol

A Milli Kadın Futbol Takımının forvet oyuncusu Yağmur Uraz Hürriyete açıklamalarda bulundu. 15 yıldır yeşil sahalarda top koşturan tecrübeli futbolcu Yağmur Uraz, Beşiktaş ve Galatasaray’dan sonra bu sezon Fenerbahçe’ye transfer olarak oynadığı 3 büyük kulübün verdiği onuru paylaştı.

Yağmur Uraz’a Sorulan Sorulardan Birtanesi Futbola Nezaman Başladın?

Yağmur Uraz’ın verdiği cevap, ” Pavel Nedved hayranıydım, onu izleyerek futbola bağlandım. O yüzden hep 11 numara giydim. Ancak büyük hayallerle başladığım futbolda işler kolay yürümedi. 3 yıl öncesine kadar kadın futbolu bugünki gibi büyük bir ivme yakalayamamıştı, Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük kulüpler yoktu. Aşağı doğru giden bir süreç vardı. Çok çileli bir yoldan geçtim. Artık pes etme noktasına geldiğim günlerde Mutlucan Zavotçu ve Necla Güngör Kırağası hocalarım elimden tuttu; bırakma noktasında olduğum futbolda kariyerim bir anda yükselişe geçti. Bu benim spor hayatımdaki en büyük dönüm noktalarımdan biri.” dedi.

Aileler Mutlaka Kızlarına Destek Olsun

” Anne babalar, kızlarının fizikleri bozulur, boyları kısa kalır gibi kalıplar içindeydi. Bakın bizler onlar için çok güzel bir rolmodeliz. Futbol oynayan kadınların ayaklarında, vücutlarında ekstra hiçbir olumsuzluk olmuyor. Aileler bu konuda kızlarına mutlaka destek olsunlar.” ifadelerini kullandı.

Türk Oyuncu Havuzumuz Yeterince Geniş Değil

” Çok daha iyi yerlere gelecek çünkü sponsorların ve kulüplerin ilgisi çok fazla. Bugün biz sadece bir başlangıç yaşıyoruz. 3-5 sene içinde erkeklerin de, kadınların da izlemeye koşacağı çok büyük ilgi gören bir kadın ligimiz olacak, buna kesinlikle inanıyorum. Şu an Türk oyuncu havuzumuz yeterince geniş değil. Öncelikle bu konu üzerinde durmalı ve altyapıya ciddi yatırım yapmalıyız.” dedi