Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rusya, Kiev’i Bombaladı

Rusya, aralarında Kiev, Dnipro,

Rusya, aralarında Kiev, Dnipro, Krivyi Rih , Slovyansk ve Kramatorsk’un bulunduğu çok sayıda Ukrayna şehrine büyük çaplı füze saldırısı düzenleyerek binalara ve altyapıya zarar verdi. Ukrayna genelinde gerçekleştirilen saldırılarda en az 31 kişinin öldüğü ve 50’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

 

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya’nın Ukrayna’ya yoğun füze saldırısı düzenlediğini bildirerek, Kiev’in yanı sıra Dnipro, Kriviy Rig, Sloyansk ve Kramatorsk kentlerinin 40’tan fazla çeşitli füzeyle vurulduğunu aktardı.

Saldırılarda evlerin, altyapının ve başkentteki çocuk hastanesinin zarar gördüğü bilgisini söyleyen Zelenskiy, saldırılara maruz kalan yerlerde tüm acil servislerin görev yaptığını ifade etti.

“SON İKİ YILIN EN KÖTÜ SALDIRILARINDAN BİRİ”

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Ukrayna’nın başkentine düzenlenen saldırının, Moskova’nın iki yıldır süren geniş çaplı işgalinin en kötü saldırılarından biri olduğunu söyledi.

Saldırılar sırasında çocuk hastanesinin hasar görmesinin ardından konuşma yapan Kliçko, “Bu en kötü saldırılardan biri. Gördüğünüz gibi burası bir çocuk hastanesi” dedi.

 RUSYA TIBBİ TESİSLERE SALDIRIYOR

Kurtarma ekipleri, bombardımanın Ukrayna’nın başkentindeki bir çocuk hastanesine zarar vermesinden hemen sonra, Kiev’deki bir tıbbi tesise zarar veren yeni bir Rus saldırısında 4 kişinin öldüğünü ve 3 kişinin de yaralandığını söyledi.

FARKLI KENTLER BOMBALANIYOR

Krivyi Rih Belediye Başkanı Oleksandr Vilkul ise, Rusya’nın Ukrayna’nın Krivyi Rih kentine saldırılarında pazartesi günü en az 10 kişinin öldüğünü ve 31 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Vilkul, “10 kişi öldü, 10’u ağır olmak üzere 31 yaralı hastanede. Tüm acil durum, kamu hizmeti ve tıbbi birimler çalışıyor” açıklamasını yaptı.