Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Banknotlar Tedavüle Girdi! Tek Bir Değişiklik Yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan duyuruda, 1211 sayılı Kanun’un TCMB’ye verdiği yetkiyle E9 Emisyon Grubu VII. tertip 50 TL ve VIII. tertip 200 TL banknotların bugün itibariyle tedavüle çıkarılacağı belirtildi.

ÖNCEKİ BASILAN BANKNOTLARDA ESKİ BAŞKANLARIN İMZASI VARDI

Şuan Tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu önceki tertip banknotlara göre VIII. tertip 200 TL banknotlardaki imzaların, Başkan Dr. Fatih Karahan ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay’a ait olacak şekilde düzenlendiği belirtilen duyuruda, ayrıca Başkanlık görevinde Dr. Hafize Gaye Erkan’ın olduğu dönemde basımı gerçekleştirilen VII. tertip 50 TL banknotlarda Başkan Hafiye Gaye Erkan ile birlikte Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan’a ait imzaların yer aldığı kaydedildi.

İMZALAR DIŞINDA FARK YOK

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yaptığı duyuruda, “Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından önceki tertiplerle tamamen aynıdır. Yeni tertip banknotlar, önceki tertip banknotlar ile birlikte tedavül edecektir.” ifadeleri kullanıldı.