Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Xiaomi Elektrikli Arabasını Tanıttı!

Teknoloji ürünleri ve akıllı

Teknoloji ürünleri ve akıllı telefonlarıyla bilinen Çinli Xiaomi, artık elektrikli otomobil piyasasında. Xiaomi yeni elektrikli arabası SU7’yi tanıttı.

 

Akıllı telefon ve teknoloji ürünleri üreten Xiaomi, otomobil sektörüne resmen katıldı. Xiaomi, uzun zamandır adından söz edilen ve milyonlarca insanın beklediği elektrikli sedan kasa SU7’yi (Speed Ultra) tanıttı.

Xiaomi şirketin CEO’su, olan Lei Jun aracın tanıtımında tanıtımda, dünyanın en büyük 5 otomobil üreticisinden biri olacaklarını ifade etti.

V6, V6S ve V8 adıyla 3 farklı modelle gelecek olan aracın V8 versiyonu ise 2025 yılında üretime geçecek. V6 modeli 400 Nm tork ve V6S modeli 500 Nm tork üretecek.

 

Aracın batarya konusunda yine Çin devi dev marka olan CATL ile çalışan Xiaomi bu modeline, 800 V yüksek voltajlı yüzde 77,8 hacim verimliliğine sahip entegre bir batarya kullanıyor.

Araç 150 kWh’lık batarya paketi ie 1200 kilometre menzil vadeden aracın, 132 kWh’lık pakete sahip versiyonu 1000 kilometre menzil sunuyor.

Xiaomi’nin tasarladığı aracın iç mekanında ise yine teknolojik dokunuşlar insanların dikkatini çekiyor. 16.1 inçlik multimedya ekranı 3K kalite görüntü sunuyor alıcısına. Öte yandan cama yansıtılan 56 inçlik büyük bir head-up display özelliği bulunduruyor.