Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SON DAKİKA – Üç Parti Kapatıldı

Anayasa Mahkemesi tarafından alınan

Anayasa Mahkemesi tarafından alınan kararla Değişim ve Demokrasi Partisi, Yeni Dünya Partisi ve Yeniden Birlik Partisi kapatıldı.

Anayasa Mahkemesi tarafından alınan kararda, parti organları oluşturmadıkları ve kongrelerini zamanında yapmadıkları gerekçesiyle kapatıldı.

Kapatılan partilerin mal varlıkları hazineye aktarıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre;

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 siyasi partinin hukuki varlıklarının sona ermesine karar verilmesi talebiyle Yüksek Mahkemeye sava açtı.

Başsavcılığın dava dilekçesinde, Yeni Dünya Partisi’nin ilk kongresi 2016’da yapılmasına rağmen daha sonra üst üste 2 kez büyük kongresini yapmadığı, Değişim ve Demokrasi Partisi ile Yeniden Birlik Partisi’nin ise ilk büyük kongrelerini zamanında yapmadıkları, ayrıca zorunlu parti organlarını oluşturamadıkları belirtildi.

Anayasa Mahkemesi, Yeni Dünya partis, Değişim ve Demokrasi Partisi ve Yeniden Birlik Partisi’nin 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 121. maddesi yollamasıyla 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 87. maddesi gereğince dağılmış sayılarak, hukuki varlıklarını sona erdirdiğine karar verdi.

Bu partilerin mal varlıkları Siyasi Partiler Kanunu gereği hazineye geçti.