Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Paris Olimpiyatları Öncesi Sabotaj Saldırısı

Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak

Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak Olimpiyat açılış töreninden birkaç saat önce yüksek hızlı demiryolu ağı, aralarında kundaklama eylemlerinin de olduğu “sabotaj saldırılarıyla” hedef alındı.

Fransız ulusal demiryolu şirketi SNCF, Olimpiyat Oyunları öncesinde tren seferlerinde yaşanan aksaklığa ilişkin X hesabından açıklamada bulundu.

Açıklamada, Fransa’nın batı, kuzey ve doğusundaki tren seferlerinin “kötü niyetli kişilerin eylemlerinden” etkilendiği aktarıldı.

SNCF’nin açıklamasına göre, komşu ülke Belçika’ya ve Manş Denizi’nin altından Londra’ya giden trenlerde de bu eylemler sebebiyle aksamalar yaşandı.

Açıklamada, “yüksek hızlı tren ağını aksatmayı hedefleyen bu büyük saldırının” ardından çok sayıda trenin farklı hatlara yönlendirildiği ya da iptal edildiği bildirildi.

Saldırılardan yaklaşık 800 bin kişinin etkilendiği bilgisi paylaşıldı.

Demir yolu ulaşımındaki aksaklıklardan etkilenenlere bildirim yapılacağı vurgulanan açıklamada, “İmkanı olan tüm yolcularımızdan yolculuklarını ertelemelerini ve istasyona gitmemelerini rica ediyoruz.” anonsu yapıldı.