Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sivas’ta Kene Vakasından 5 Günde 3 Kişi Hayatını Kaybetti!

Sivas’ta vücuduna kene yapışan

Sivas’ta vücuduna kene yapışan 36 yaşında bir kadın daha can verdi. Bununla birlikte son beş günde kene kaynaklı üçüncü ölüm oldu.

Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığı, halk arasında bilinen adıyla kene ısırması olan hastalık sıcaklıkların artmasıyla artışa geçti. Sivas’ta kene ısırması sonucu peş peşe üç ölümlü vaka meydana geldi.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Sivas’ın Gölova ilçesine bağlı Boğazköy Köyü’nde yaşayan 36 yaşındaki Ş.T’nin vücuduna kene yapıştı. Bir süre sonra rahatsızlanan Ş.T, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle anestezi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Ş.T, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

25 YAŞIDA 2 GENÇ KEN ISIRMASINDAN HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan yine Sivas’ta dün Merkeze bağlı Olukman köyünde hayvancılıkla uğraşan 25 yaşındaki E.N’nin vücuduna kene yapışmıştı. Tedavi altına alınan E.N, müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

6 Haziran günü de Gemerek ilçesine bağlı Eşikli köyünde çobanlık yapan 25 yaşındaki Afganistan uyruklu Gülbidin Ekberi, vücuduna kene yapıştıktan sonra kaldırıldığı hastanede can verdi. Yakınlarına teslim edilen Ekberi’nin cenazesi Afganistan’a götürüldü.