Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rusya Lideri Putin! Rusya İle Türkiye’nin Ortak Çalışmaları Neler ?

Rusya Lideri Vladimir Putin,

Rusya Lideri Vladimir Putin, Türkiye ile ortaklığın en yüksek düzeyde olduğunu ve uzun yıllar çeşitli alanlarda elde edilen tecrübeye dayandığını belirterek, “Ticaret ve yüksek teknoloji alanlarında da çok sayıda ilginç projemiz, ortak çalışmamız var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sürekli temas halinde olduğunu belirten Vladimir Putin, “Ticaret ve yüksek teknoloji alanlarında da çok sayıda ilginç projemiz, ortak çalışmamız var” dedi.

GÜVEN MEKTUPLARINI ALDI, DİPLOMATLARI TEBRİK ETTİ

Rusya Lideri Bladimir Putin, Kremli Sarayı’nda, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç’in de aralarında bulunduğu, Rusya’da yeni göreve başlayan 21 ülkenin büyükelçilerini kabul ederek, güven mektuplarını ve diplomatları tebrik etti.

Putin, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerle ilgili, “Türkiye ile ortaklık en yüksek düzeyde ve uzun yıllar çeşitli alanlarda elde edilen tecrübeye dayanıyor. Her iki taraf da komşuluk, ortaklık ve karşılıklı çıkar ilkelerine dayalı bağları daha da geliştirme konusunda kararlı.

“ÇOK SAYIDA İLGİNÇ PROJEMİZ, ORTAK ÇALIŞMAMIZ VAR”

Enerji sektöründe Rus-Türk işbirliğinin gerçekten stratejik olduğunu özellikle belirmek isteri. Rosatom (Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu) Türkiye’de ilk nükleer Akkuyu santralini inşa etmeye devam ediyor

Mavi Akım ve Türk Akım boru hatlarının işletilmesi kapsamında doğal gaz sektöründe yakın işbirliği oluşturuldu. Türkiye’de doğal gaz dağıtım merkezinin oluşturulması yönünde çalışmalar sürüyor. Ticaret ve yüksek teknoloji alanlarında da çok sayıda ilginç projemiz, ortak çalışmamız var.” ifadelerini kullandı.