Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da Hangi İlçenin Tehlikede Olduğunu Açıkladı!

Deprem Bilimci uzmanı Prof.

Deprem Bilimci uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli ve Elazığ illerindeki deprem tehlikesine dikkat çekerek Bursa’nın Gemlik ilçesi için de çok önemli uyarılarda bulundu. Görür “Gemlik muhakkak taşınmalı. Kurtulma şansı yok” dedi.

Deprem Bilimci uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli ve Elazığ illerindeki deprem tehlikesine dikkat çekerek Bursa’nın Gemlik ilçesi için de çok önemli uyarılarda bulundu. Görür “Gemlik muhakkak taşınmalı. Kurtulma şansı yok” dedi.

Marmara denizinde arka arkaya gelen depremler akıllara olası büyük İstanbul depremini getirdi. Prof Dr. Naci Görür Gemlik’in taşınması gerektiğini belirterek, “Gemlik, Geyve, İznik Kuzey Anadolu fayının Güney fayı üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de deniz kumuyla dolu. Kurtulma şansı yok” dedi.

 

NACİ GÖRÜR’ÜN GEMLİK AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİDLE

“Hükümetimiz bunu ön görmüş. Galiba bir yasa da çıkartmışlar, Gemliği taşımaya karar vermişler birkaç sene önce. Fakat sonra siyasi bir takım şeyler çalışmış yine o işten vazgeçmiş durmuşlar.

“GEMLİK MUHAKKAK TAŞINMALI”

Gemlik muhakkak taşınmalıdır. Gemlik hem fayın üzerinde. Yani Geynik, İznik, Gemlik gelen kuzey anadolu fayının güney kolu üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de kumur. Alüvyal dolgu, deniz kumuyla dolu. Yani kurtulma şansı yok. Belki orada böyle tek katlı zayıf evler olsaydı hadi bir bakıma. Belki de bir zaman bilindiği için öyle fazla yüksek yerlerin dışında bazı yerler de var. Şimdi rant modasına uyup oralar da yükselmeye kalkar. Gemlik güney kolun deprem üretmesi halinde hiç kalmaz. Yani orası bir şekilde biter.

Onun için onu bu armutlu yarımadasına veya güneyine o yüksek yerlere, sağlam yerlere burayı taşımak lazım. Hükümetin burayı tahliye etme kararı doğrudur. Kim bunu engellediyse yanlış yapmıştır. Ama sorun orada sadece Gemlik’de değil, çok sorunlu yerler var.

“DOĞRUDAN DOĞRUYA FAYIN KUCAĞINDA YAŞIYORLAR”

Demin senin dediğin gibi 18 ilimiz ve ondan çok daha fazla yüze yakın ilçemiz onları saymıyoruz daha il bazında, doğrudan doğruya fayın kucağında yaşıyorlar.