Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PKK’nın Sözde Sorumlusu Gülsün Silgir MİT Tarafından Öldürüldü

PKK/KCK’nın sözde gençlik yapılanması

PKK/KCK’nın sözde gençlik yapılanması sorumlusu Sara Hogir Riha kod adlı Gülsün Silgir, Irak’ın Süleymaniye şehrinde MİT tarafından etkisiz hale getirildi. Silgir’in örgüte eleman kazandırma suçundan daha önce cezaevine girip çıktığı ortaya çıktı.

PKK/KCK’nın sözde gençlik yapılanması sorumlusu Sara Hogir Riha kod adlı Gülsün Silgir, Irak’ın Süleymaniye şehrinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından etkisiz hale getirildi.

Gülsün Silgir’in ilk olarak sözde kadın topluluğu Komalen Jinen Civan Yürütme üyesi terörist olduğu, güncel konumu ve faaliyetleri MİT tarafından belirlendi. PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içerisinde çok önemli bir konumda bulunan Gülsün Silgir’in Irak’ın Süleymaniye kırsalındaki Pencevin şehrinde bulunduğu tespit edildi. Sıkı takip altına alınan terörist Silgir için MİT tarafından en uygun zamanda düğmeye basılarak etkisiz hale getirildi.

GÜLSÜN SİLGİR KİMDİR?

Gülsün Sildir, 1989 yılında Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde doğdu. Mersin Üniversitesinde eğitim gördü. 2011 yılında Devrimci Gençlik Hareketi (DHG) bünyesinde sivil itaatsizlik eylemlerine katıldı. 2012 yılında Örgütün dağ kadrolarına unsur kazandırma suçundan cezaevine girdi. 2013’ün sonunda cezaevinden çıkmasının akabinde örgütün kırsal kadrolarına geçti. 2015 yılında Hakkari kırsalında faaliyet gösterdi. 2017 yılında ise Irak alanında sözde tim komutanı olarak faaliyet yürüttü. 2019 yılında örgütün gençlik birimi sözde sorumlularından oldu. Gençleri kandırarak örgüte kadro kazandırma faaliyetlerini organize etti. 2021 yılından itibaren de Süleymaniye kırsalında faaliyet yürüttü.