Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mehmet Büyükekşi’den Olay Açıklamalar!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sabah Gazetesi’ne flaş açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sabah Gazetesi’ne flaş açıklamalarda bulundu.

”BAHANE ÜRETMESİNLER”

” 2022’dE göreve ilk geldiğimizde naklen yayın ihalesi yapılmamıştı. Ortada imzalanan bir sözleşme yoktu. Yabancı konusu belli değildi. Harcama limitleri net değildi. Kulüpler transfer yapacak, ihale olmadığı için eline geçecek parayı bilmiyor. Transfer yapacak, kaç yabancı olacak belli değil. 1 milyar 900 milyon Lira’ya anlaşmış ama imzalamamışlar. Biz hızlı bir şekilde devreye girip 2 milyar 200 milyon liraya aynı hafta imzaları attırdık. Dakika 1, gol 1 misali 300 milyon gibi bir artış sağladık. Bunun için de kendi networklarımızı kullandık. 8+3’ü bir yıl devam ettirme kararı aldık kulüplerin sıkıntısı olmasın diye. Harcama limitlerini açıklasak, 13-14 Anadolu kulübü hiç transfer yapmayacaktı. Düzenlemeler yaptık. Bu yıl Trandyol ile reklam anlaşması yaptık. Yaklaşık 700 milyon Lira, o günkü parayla 30 milyon dolardı. Avrupa’daki en büyük üçüncü isim hakkını aldık. Bu  isim hakkı, naklen yayın parası ile kıyaslandığında 85 milyon dolar 3/1’ini geçen bir para. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Sponsorluk gelirlerinde yüzde 200-230 arası artış sağladık. Bu da yaptığımız çalışmaların ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Mart ayındaki ihalede ise 2 milyar 620 milyon TL’ydi. 182 milyon dolara getirdik. Çıkardığımız rakam bu kadar peroblemli bir sezonda, rekor sayılabilir. Tamamı yüzde yüz TL olan bir rakamın yüzde 50’sini dolar olarak ve bir sene önce enflasyonun yarısı kadar artık olan rakamı tamamı kadar atışa getirdik. TL kısmı, enflasyon rakamı neyse onun üzerine eklenecek. Döviz artışından atkilenmesi yüzde 50 olacak. Bu niye önemli, kulüpler yabancı oyuncu alıyor. Kur arttıkça oyuncuların maliyetleri de artıyor. 2 yıldır çalışıyoruz, bitti. Süper Lige’e Trandyol dışında ana sponsorluklar kazandırarak gelirlerini arttıracağız. Mart ayında naklen yayın yayın ihalesi bitti mi bitti. A Takım listesine yazılacak yabancı sayısı kuralını 5 yıla kadar ne zaman açıkladık ocak ayında. Harcama limitinde kural şu; 30 Mayıs’ta tüm kulüpler gelir ve giderlerini bildirecek, biz 10 Haziran’da açıklayacağız zaten. Bunun federasyon değişikliği ile ilgisi yok. Bahane üretmesinler.”

”HAKEMİ BEN Mİ DÖVDÜM”

”Bu sezonla ilgili şöyle açıklama yapılıyor. İlk problem olarak görülen şey, Halil Umut Meler’in yumruklanması. Meler, Türkiye’nin en değerli hakemi. Avrupa Şampiyonası’nda görev yapacak 19 elit hakemden biri oldu. Kulüplerimizin maçlarında istemediği Alper Ulusoy, VAR hakemi olarak EURO 2024’te görev yapacak. Süper Lig’de büyük hatası olmamasına rağmen yumruklandı, bu TFF’ye mal edildi. Hakemi ben dövmedim. Kulüp başkanının yaptığı bir hareket  TFF’ye mal edilemez. Arkasından bir takım (İstanbulspor) hakemi bahane ederek sahadan çekildi. Marka değerine zarar veriliyor ama suçlu TFF ilan ediliyor.”

”ALİ KOÇ, RİYAD’DA YABANCI HAKEM YOKSA U19 DEDİ”

”Bunun öncesi de şu; Riyad maçı öncesi Riva’daki Kulüpler Birliği toplantısında Ali Koç, Bakan Bay’in yanında ‘Riyad’daki maçta yabancı hakem olmazsa U19’la çıkacağız’ dedi. Biz de ‘Bunu düşünelim’ dedik. Ancak Halil Umut Meler’in yumruklanması sonrası o atmosferde Türk hakemlerine zarar vereceği için kabul etmedik. Fenerbahçe, U19 takımını Riyad’a getirdi.

‘Olympiakos’un, PSG’nin maçları ertelendi’ diye bir haber ortaya atıldı. Halbuki böyle birşey yoktu. Biz Süper Kupa’yı oynayın, 14 Nisan’daki maçlarınızı (Fatih Karagüm) erteleyelim’ dedik.  Bunu kabul etmediler. Hepsini üst üste koyarsanız hiçbirinde TFF’nin dahili yoktur, olmaz da. Bahanelerle algı yapılıyor. Kulüpler Birliği’nde küçük bir azınlık, çoğunluğa tahakküm ediyor.”

”SADECE 8 KULÜP İMZA VERDİ”

”Kendi yalanlarına inanların manipülasyonları ile hakikaten vazgeçecek değiliz. Emin olana yemin, dürüst olana şahit gerekmez. Çıkarlar dünyasıında hiçbir çıkarımız olmadan, vazifemiz olduğu için çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri hep reform yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız işlerin çoğu doğru ve neticelerini alıyoruz. Yarı otomatik ofsayt sistemi sadece İtalya ve bizde uygulanıyor. VAR kayıtlarını açıkladık. Avrupa’da bunu sadece İspanya yapıyordu. Bir şey yapmasaydım eleştirilmezdim. İyi niyetli değiller. Nisanın 1’inden bu yana imza topluyorlar. Süper Lig’den sadece 8 kulübün değerlerinin imzası geldi. 1.Lig hiç imza vermedi. 2. Lig’den 7 kulüp, bir tane de şahıs, geçem hafta 55 imza geldi. 130 kulüp, 325 delege var. Bize gelen imza 62 adet.”

EMRE BELÖZOĞLU’NA YANIT

”Emre Belözoğlu, ”Türk futbolunun selası okundu” dedi. Nasıl yorumlarsınız.” sorusuna Mahmet Büyükekşi, ”Bir söz var ‘Herkes kendi evinin önünü süpürse sokaklar tertemiz olur’ diye. Buradan bizim işe gelirsek, herkes kendi işini yaparsa ve doğru yaparsa Türk futbolu da tertemiz olur. Futbolcu, teknik direktör, yönetim ve federasyon herkes kendi işini mükemmel yaparsa sela okunuyor mu okunmuyor mu ortaya çıkar. İnsanların önce bir kendine bakması gerekir.”

DERBİYE YABANCI HAKEM Mİ GELECEK?

”Galatasaray-Fenerbahçe derbisine yabancı hakem atanacak mı?” sorusuna, ”Hakemleri ben atamıyorum. Hakemleri MHK atıyor. Bizim orada bir yetkimiz yok. Biz sadece karar aşamasında, işte VAR hakemi yabancı olsun aşamasında görüyoruz. Evet VAR hakemi yabancı olacaktır. Zaten sezon bitimine kadar bu iki takımın VAR hakemleri yabancı olacak. İlave bulduğumuz hakemler de küme düşme, 3.’lük, 4.’lük maçlarında görev yapacak. Türkiye Kupası maçlarında yabancı VAR yok ama belki finalde olabilir.”

”ADAY OLACAK MISINIZ?”

”Ne kadar çok aday çıkarsa o kadar güzel olur. Hep demokratik bir ortam istiyorlar ya. 1* tane – 15 tane aday olsun daha güzel olur. Ben şu an zaten başkanım. Lig bitsin genel beklentiye bakalım. Ama net olarak şunu söyleyebilirim; ne bundan önceki profesyonel iş hayatımda ne de TFF Başkanlığı’nda koltuktan güç almadım. Bu amaçla koltuğa oturmadım. Bundan sonra da bu amaçla oturmam.”