Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya’da Deprem ve Afet Tatbikatı Yapıldı

Malatya’da olası bir deprem

Malatya’da olası bir deprem için deprem ve afet senaryoları tatbikatı yapıldı. Tatbikata çok sayıda UMKE, Jandarma ve Emniyet Müdürü çalışanı, itfaiye ekipleri katıldı.

Tatbikat Malatya’da İlçe Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personellerinin katılımıyla gerçekleşti.

TATBİKATTA 76 KİŞİ GÖREV ALDI

58  Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) olmak üzere toplam 76 personelin katıldığı tatbikatta,  göçük altında sıkışmış yaralı ile araç içerisinde sıkışan yaralılara müdahaleler yapıldı.

EKİBİMİZ TÜM SENATYOLARA HAZIRLIK YAPMAKTADIR

Tatbikatla ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, “4 gece 5 gün süren saha tatbikatı içerisinde bir afet durum yaşanabilecek olayların hemen hepsi senaryolaştırılmaktadır.

Bunların içerisinde sıkışmalı trafik kazası, depremde göçük altında kalan yaşlıları kurtarma ve sağlık müdahalesi gibi yaşanabilecek olayların çoğunu senaryolaştırdık.

Ekibimiz tüm bu senaryolara hazırlık yapmaktadır.

100 yıllık Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında daha güçlü bir sağlık ordusuyla girmeyi kendimize görev edineceğiz ve hep beraber bu hedefe yürüyeceğiz.” dedi.