Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Macron İsrail’e Dur Dedi ! Netanyahu’dan Cevap Geldi !

İsrail’in, Gazze’ye 35 gündür

İsrail’in, Gazze’ye 35 gündür uyguladığı Soykırıma , Fransa Cumhurbaşkanı’ndan dur çağrısı geldi. Fransa’nında İsrail’e destek vermesinden sonra Fransa Cumhurbaşkanı’nın bu çıkışı herkesi şaşırttı.

 

Macron İsrail’in Durmasını İstedi

Fransa Cumhurbaşkanı İsrail’e savaşın başından buyana destek veriyordu. Ancak Paris’te özel bir röportaj veren Macron’dan şaşırtıcı bir cevap geldi ve ” Gazze’De bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail’idurmaya çağırıyoruz ” ifadesini kullandı.

Natanyahu’dan Macron’a Yazılı Açıklama

Fransa Cumhurbaşakanı Macron “Gazze’ye yönelik saldırılarda sivillerin öldüğü ve İsrail’in saldırılarını durdurması gerektiği” tarafındaki açıklamasına İsrail Başkanı Netanyahu’dan yazılı bir açıklama geldi. Netanyahu açıklamasında :” Hamas- DEAŞ kadınlarımızı, çocuklarımızı, yaşlılarımızı acımasızca rehin tutarak insanlık suçu işliyor. Okulları, camileri ve hastaneleri terör komuta merkezleri olarak kullanıyor. Bugün Hamas – DEAŞ’ın Gazze’de işlediği suçlar, yarın Paris’te, New York’ta ve tüm dünyada işlenecek. Dünya liderleri İsrail’i değil Hamas – DEAŞ’ı kınamalı .” açıklamasını yaptı.

Macron İsrail Ziyaretine Gitmişti

Geçtiğimiz aylarda Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İsrail’e desteğini göstermek için İsrail’e gitmiş ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakanı Netanyahu ile görüşmüş ve şu açıklamaları kullanmış, ‘‘ Bu terör örgütleriyle şüpheye yer vermeden ve bu çatışmayı daha fazla büyütmeyen mücadele etmenin görevimiz olduğunu düşünüyorum.” ifadesini kullanmış.

Gazze’deki Can Kaybı

İsrail’in vahşeti Gazze’de sürmeye devam ediyor. 35 gündür süren saldırılarda 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın 11 bin 78 Filistin’li vatandaş hayatını kaybetti. Gazze Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise 27 bin 490 yaralı olduğu belirtildi. Öte yandan alınan habere göre Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 182 Filistinyi öldürdü.