Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LGS Tercihi Yapacaklar Dikkat!

Liselere Giriş Sınavı sonuçlarının

Liselere Giriş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemleri devam ediyor. 17 Temmuz’a kadar devam edecek olan tercihlere yönelik uzmanlardan uyarılar geldi. İşte Detaylar…

Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, tercih işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususları belirtti. Gültekin ” Tercihler yapılırken yüzdelik dilime göre tercihler yapılacak. Şöyle bir örnek vereyim, tercih yaparken % 5’lik dilimdeki bir öğrenci  % 2,5’tan, % 3’ten tercihlerini başlatabilir. Veya % 2’deki bir öğrenci tercihlerini % 1’den, 0,7’den başlatmasında herhangi bir sorun yok. 10 adet tercih yapma hakları var, 10’unu da yapmak zorunda mı öğrenci? Böyle bir zorunluluk yok ama tercih adedini ne kadar arttırırsak, öğrenci için tabii ki avantaj olacaktı.” açıklamasında bulundu.

Tercihte, okul ile öğrencinin de uyumunun çok önemli olduğunu belirten Gültekin, “Bu süreçte okulları çok iyi araştırmamız gerekiyor. Daha önümüzde 17 Temmuz’a kadar bir süre var. Bu araştırmayı yaparken çocuğunda yanımızda olması lazım çünkü dört yıl o okulda okuyacak olan kendisi. Dolayısıyla; okulun fiziki ortamı, akademik yetkinliği, sportif olanakları, sosyo-kültürel olanakları çok iyi araştırılması lazım. Okuldaki öğretmenlerle, idarecilerle, okuldaki okuyan öğrencilerle, mezun olan öğrencilerle bu görüşmelerin muhakkak yapılması gerekiyor.” dedi.

Büyük kentlerde trafik yoğunluğu sebebiyle okulun eve olan uzaklığı dikkat edilmeli. Tercih yapılmadan önce okulun ziyaret edilmesi bu anlamda büyük önem taşıyor.

Tercih sonucu ne şekilde olursa olsun öğrenciler karamsarlığa kapılmamalı diyen Gültekin, “Yerleştirme süreçlerinde, 28 Haziran-17 Temmuz’da, tabii ki yoğunluk burada ama burada iş bitmiyor. Sonrasında nakil süreci var. Sonuçlar 22 Temmuz’da açıklanacak, aynı açıklandığı gün boş kontenjanlar da açıklanacak. 22 Temmuz-26 Temmuz arasında birinci nakil işlemi başlayacak. İki nakil süreci var. Her nakil sürecinde öğrencilerimizin 3’er tercih yapma hakkı var. Nakil sürecini de çok iyi takip etmek gerekiyor, belki şimdi olmayan nakil sürecinde gerçekleşecek.” uyarılarında bulundu.

Tercih süreci 17 Temmuz saat 17:00’ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz günü açıklanacak.